FBI erbjuder 100 000 $ belöning för information om “Cryptoqueen” Ruja Ignatova

[ad_1]

FBI meddelade idag att Ruja Ignatova lagts till på sin lista över de tio mest eftersökta flyktingarna. Ignatova eftersöks för hennes påstådda ledarskap för ett massivt bedrägeriprogram som påverkade miljontals investerare över hela världen. FBI erbjuder en belöning på upp till $100 000 för information som leder till att hon grips.

Ungefär 2014 grundade Ignatova och hennes partner OneCoin, ett bulgariskt baserat företag som marknadsfördes som en ny virtuell valuta som skulle bli “Bitcoin-mördaren”. Ignatova påstås ha gjort falska uttalanden och representationer om OneCoin för att locka folk att investera i OneCoin-paket. Enligt utredarna marknadsförde Ignatova och hennes partner också OneCoin genom en marknadsföringsstrategi på flera nivåer som uppmanade OneCoin-investerare att sälja ytterligare paket till vänner och familj.

Ignatova utnyttjade spänningen kring kryptovalutor för att dra in nya investerare. Medan företaget sägs ha använt många av termerna förknippade med virtuella valutor, tror utredarna att OneCoins inte bröts på det traditionella sättet för kryptovalutor. Dessutom bestämdes värdet på OneCoin av företaget snarare än marknadens efterfrågan.

Genom hela systemet tros OneCoin ha lurat offer över hela världen på miljarder. Ignatova riktade sig mot individer som kanske inte till fullo har förstått ins och outs med kryptovalutor men som blev rörda av Ignatovas imponerande CV och marknadsföringsstrategierna som används av OneCoin.

Den 12 oktober 2017 åtalades Ignatova i den amerikanska distriktsdomstolen för New Yorks södra distrikt och en federal arresteringsorder utfärdades. Utredarna tror att Ignatova kan ha blivit tipsad om att hon var under utredning av amerikanska och internationella myndigheter. Hon reste från Sofia, Bulgarien, till Aten, Grekland, den 25 oktober 2017 och har inte setts sedan dess.

Den 6 februari 2018 utfärdades ett ersättande åtal där Ignatova anklagades för vardera konspiration för att begå elektroniskt bedrägeri, konspiration för att begå penningtvätt, konspiration för att begå värdepappersbedrägeri och värdepappersbedrägeri.[ad_2]

Source link