Fallet i US-dollarn fortsätter när Fed-höjningarna ser ut att vara fullt prissatta. Var ska jag för USD Index (DXY)?

[ad_1]

US Dollar, Nasdaq, APAC Equities, Crude Oil, OPEC+, WTI – Talking Points

  • U-svängen från den amerikanska dollarn från 18 månaders toppnivå har pausats för nu
  • APAC aktier återvänt från semestern med blandade resultat när oljan klättrar
  • Fed skakade USD, kommer BoE och ECB att göra detsamma?

Den amerikanska dollarn stabiliserades i en lugn dag för valutor i Asien idag. Den amerikanska dollarn lyckades få en touch, medan AUD, CAD, GBP och NZD alla mjuknade något.

Enligt Bloombergs undersökningar är marknaden ute efter en höjning med 25 punkter från BoE till 0,50 % och ECB förväntas ligga kvar på 0,25 %.

Nasdaq hade en positiv kontantsession, upp 0,5 %. Det har sedan dess rört sig lägre på terminsmarknaden efter stängningen, på grund av att Meta Platforms Inc (Facebook) rapporterade resultat under förväntningarna.

Den är ned över 2 % hittills i den asiatiska sessionen. Dow och S&P 500 är också på väg att sänkas i den nordamerikanska sessionen.

APEC-aktier var blandade med många marknader som kom tillbaka från kinesiska nyårshelger. Hongkong och Korea såg positiva ikapp, men Kinas fastlandsindex var lägre. Japanska och australiensiska börser följde USA:s terminer nedåt.

Medan aktierna sjönk steg statsobligationerna när räntorna sjönk. De 10-åriga räntorna i Australien och Nya Zeeland var cirka 5 punkter lägre

OPEC+ möttes i går och stämplade ett avtal om att lägga till produktion med en hastighet av 400 000 fat per dag. Det har dock blivit uppenbart från ett antal källor att kartellen inte kan möta dessa ökningar.

Priset återspeglar verkligen dessa tvivel, med West Texas Intermediate (WTI) terminskontrakt som nådde sin högsta nivå sedan 2014, handlade till $89,72 bbl i den nordamerikanska sessionen. Data från Energy Information Administration (EIA) som kommer ut senare i dag kommer att övervakas noga.

Efter en uppsjö av PMI över hela Europa kommer Bank of England och Europeiska centralbanken att tillkännage statusen för respektive penningpolitik.

USD (DXY) Index teknisk analys

DXY-indexet har sjunkit sedan det bildade en snurrande topp på fredagens stängning. Det studsade sedan av en supportlinje på 95,83 som kan fortsätta att ge stöd.

Ytterligare stöd kan vara vid den tidigare låga och pivotpunkten på 94,62 eller vid den lägsta oktober på 93,278.

På ovansidan kan motståndet vara vid pivotpunkten 96,938 eller på 18-månaders högsta av 97,441,

US-DOLLARINDEX

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link