Exklusivt: Trading 212-ordförande Andrew Bole går in i Britannia Globals styrelse


FNG exklusiv… FNG har fått reda på att Andrew Bole, (icke-exekutiv) styrelseordförande för onlinemäklare Trading 212, har gått med i styrelsen för ett annat FCA-licensierat företag för handel med flera tillgångar, Britannia Global Markets Limited.

Britannia Global Markets är ett mäklarhus med flera tillgångar som erbjuder utförande, upplåtelser och upplåtelser, förvaring och clearingtjänster för en rad finansiella produkter till institutioner, företag och UHNW. (Medan Trading 212 fokuserar på en kundbas av mer detaljhandlare, så det finns inte alltför stor överlappning marknadsmässigt mellan de två).

Britannia erbjuder tillgång till stora världsomspännande derivatmarknader inklusive aktieindex, räntor, ädelmetaller och basmetaller, jordbruk, energi, finans, spot- och terminsvalutor och aktier. Företaget är medlem i London Stock Exchange, London Metal Exchange (LME) och Dubai Gold and Commodities Exchange. Britannia Global Markets är en del av Britannia Financial Group, som kontrolleras av den venezuelanske/italienske bankiren Julio Herrera Velutini.

Andrew Bole

Andrew Bole var Chief Risk Officer (eller CRO) på den brittiska branschledande onlinemäklaren IG Group (LON:IGG) i 15 år, från 2000-2015. Efter att ha lämnat IG gick han med i prime broker GPP Group som företagets COO. 2018 gick han till Schroders Personal Wealth som chef för process, och slutade i september 2020. Som nämnts ovan blev Andrew Bole en icke verkställande styrelseledamot och ordförande i Trading 212 UK Limited i slutet av 2020, vilket också exklusivt rapporterades vid den tiden av FNG.

Source link