Exklusivt: Trading 212 lägger till Raj Somal till sin styrelse


FNG exklusiv… FNG har fått reda på att den brittiska/bulgariska onlinemäklaren Trading 212 har fortsatt att bygga styrelsen för sin Londonbaserade, FCA-licensierade arm Trading 212 UK Limited, och lagt till Raj Somal som styrelseledamot.

Raj Somal gick med i clearing- och depåfirman GPP Group 2016 som Group Legal Counsel, och gick med i styrelsen för företaget 2020. Hon är ansvarig för Business Assurance (juridik, efterlevnad, risk) och HR på GPP. Innan han började på GPP var Raj juridisk rådgivare på ett antal ledande finansiella tjänsteföretag, inklusive Janus, Credit Suisse, Deutsche Bank och GAM. Raj sitter också som Non Executive Director för Titan Asset Management.

Trading 212 såg sina intäkter mer än fyrdubblas under 2020, till 124 miljoner pund (166 miljoner USD), och har under det senaste året sett över sina ledningsgrupper och styrelse för att hjälpa till att hantera tillväxten. Dessa förändringar har inkluderat, som också exklusivt rapporterats av FNG, den nya VD:n Mukid Chowdhury (anställd från Tickmill), COO George Mantilas och CFO Philip Parsons. Andra styrelseledamöter som har anslutit sig till Trading 212 UK-styrelsen inkluderar Gary Dixon och Andrew Bole.

Trading 212 kontrolleras av de bulgariska entreprenörerna Borislav Nedialkov och Ivan Ashminov.Source link