Exklusivt: Trade Nation UK ser intäkterna sjunka med 43 % 2021, visar förlust

[ad_1]

FNG exklusiv… FNG har via regulatoriska anmälningar lärt sig att FCA-licensierade valuta-, CFD- och spreadbetting-mäklare Trade Nation Financial UK Ltd har sett en drastisk nedgång i sin topp- och bottenlinje för räkenskapsåret 2021, med intäkterna drastiskt ned och företaget vänt från en sund vinst i 2020 till en nettoförlust 2021.

För de 12 månaderna som slutade den 30 november 2021 tog Trade Nation in 9,9 miljoner pund i intäkter, en minskning med 43 % från 17,4 miljoner pund föregående år. Företagets vinst 2020 på 6,2 miljoner pund förvandlades till en nettoförlust på 296 898 pund 2021.

Trade Nation Financial UK Ltd var tidigare känt som Finsa Europe Ltd, och företagets namnbyte skedde i början av 2022. Koncernens huvudsakliga handelsmäklarvarumärke ändrades också i ett större varumärke, från Core Spreads till Trade Nation och webbplatsen tradenation.com, även om dess gamla corespreads.com-sajt fungerar fortfarande.

Ledningen noterade att lägre marknadsvolatilitet under 2021 resulterade i minskad omsättning under dess FCA-licens, men det är fortfarande en viktig operativ jurisdiktion för verksamheten och investeringar och utveckling av den brittiska enheten kommer att fortsätta under det kommande året. Medan omsättningen sjönk under 2021, fortsatte andra relaterade enheter som är verksamma i olika jurisdiktioner, som stöds av företaget, att se stark tillväxt i både kundantal och intäkter. Koncernen har dotterbolag licensierade i Australien, Sydafrika och Bahamas.

Trade Nation och dess olika varumärken kontrolleras av den brittiska entreprenören Jasper White, som köpte kontrollen över företaget (då känt som The Trader Management Company Limited) 2014. Jasper White var tidigare vd för sportspelkoncern Gambit Research. Företaget drivs dagligen av VD Stuart Lane sedan 2016.

Trade Nation UKs resultaträkning för 2021 följer:[ad_2]

Source link