Exklusivt: Spreadex vd Jonathan Hufford avgår, eftersom intäkterna stiger med 41 % 2021


FNG exklusiv… FNG har fått reda på att Spreadex grundare och mångårige vd Jonathan Hufford har avgått från sin verkställande roll på företaget och lämnat över VD-tyglarna till den mångårige Spreadex-chefen David Mackenzie. Jonathan Hufford kommer att sitta kvar i styrelsen som icke-verkställande styrelseledamot. David Mackenzie började på Spreadex 2003 och utsågs till styrelsen 2008.

Spreadex har även anställt James Hallan som bolagets nya CFO. Herr Hallan hade varit hos William Hill de senaste tre åren, och dessförinnan arbetade han på Sainsbury’s, Rio Tinto, Linklaters och KPMG.

Jonathan Hufford lämnar företaget han grundade för mer än 20 år sedan i mycket god form. Efter ett tufft räkenskapsår 2020, där Spreadex intäkter sjönk med 8 % eftersom företaget påverkades negativt i början av covid-19-pandemin, Spreadex har rapporterat rekordintäkter på 69,2 miljoner pund för räkenskapsåret 2021 – en ökning med 41 % jämfört med 2020 – och rekordstor nettovinst på 28,5 miljoner pund. Spreadex har ett räkenskapsårsslut den 31 maj.

Spreadex erbjuder sport och finansiell spread betting till privatkunder och professionella kunder, och tror att det är det enda företaget som erbjuder både sport och finansiella spread betting tjänster. Företaget tillade att mångfalden som erbjuds av denna dubbla intäktsström fortsätter att vara ovärderlig för verksamheten, särskilt med tanke på de senaste utmaningarna som covid-19 utgör.

Även om företagets räkenskapsår 2020, som nämnts ovan, påverkades negativt i början av pandemin, främst inom sportspelsverksamheten då professionell sport gick i uppehåll i flera månader, sågs 2021 en stark tillväxt i några av Spreadex nyckeltal för vadslagning. nummer och aktiva kunder. Företagets prestation hjälptes av avslutningen av fotbollssäsongen 2019-2020 som inföll i detta räkenskapsår, följt av hela säsongen 2020-2021. De flesta av matcherna sändes live på kundvänliga tider, vilket bidrog till aktivitet och lönsamhet.

Dessutom begränsades kundernas möjligheter till diskretionära fritidsutgifter delvis under hela året av covid-19-relaterade restriktioner och nedstängningar, vilket gav ett ytterligare uppsving för verksamheten. Vinsten omvandlades till ett sunt kassaflöde, vilket möjliggjorde betalning av två separata utdelningar på 1,09 pund per aktie till aktieägarna – eller totalt 25,1 miljoner pund i utdelning till Spreadex aktieägare under året.

Spreadex största aktieägare är Bourne Leisures grundare Peter Harris och företagets grundare Jonathan Hufford.

Spreadex resultaträkning och balansräkning för räkenskapsåret 2021 följer:
Source link