Exklusivt: Philip Frijs ersätter Johannes Rovsing som vd för Saxo Bank Nordic

[ad_1]

FNG exklusiv… FNG har fått veta att den Köpenhamnsbaserade Retail FX- och CFD-mäklaren Saxo Bank har fortsatt att göra förändringar i sin ledningsgrupp och utsett Philip Frijs (bilden ovan) till VD för Saxo Bank – Norden. I uppdraget ingår att övervaka affärer på Saxos hemmamarknad i Danmark, såväl som i resten av de nordiska länderna.

Philip Frijs har arbetat på Saxo Bank sedan 2010 och har gått med i företaget som en del av Saxo Banks förvärv av den amerikanska onlinemäklaren E*Trades nordiska verksamhet. Under de senaste två och ett halvt åren har han arbetat som kommersiell ägare – investerarsegment på Saxo, med det övergripande kommersiella ansvaret för investerarsegmentet i alla regioner i Saxo Bank-koncernen, och arbetat för att förbättra handelsupplevelsen för företagets investerarkunder.

Johannes Rovsing

Frijs ersätter den avgående Johannes Rovsing, som varit VD – Norden för Saxo Bank sedan 2019. Han var tidigare VD för Saxo Privatbank, efter att ha börjat i företaget 2011 som CFO för Saxo Properties A/S.

Saxo Bank kontrolleras av det kinesiska konglomeratet Geely Group.


[ad_2]

Source link