Exklusivt: Marios Antoniou lanserar offshore Retail FX-mäklaren Invaxa


FNG exklusiv… FNG har fått reda på att en ny Retail FX/CFD-mäklare har lanserats, kallad Invaxa, på webbplatsen invaxa.com.

Den nya mäklaren drivs från Cypern och leds av vd Marios Antoniou. Antoniou var tidigare verkställande direktör för den CySEC-licensierade mäklaren EverFX, som nyligen döptes om till Axiance. Han har också arbetat i senior dealing desk roller på TopFX och på IronFX.

På Invaxas “Vem-vi-är”-sida står det:

Invaxa grundades 2022 och fokuserar på att erbjuda banbrytande teknologier för att säkerställa en helhetsupplevelse för alla våra handlare. Vi leder med öppenhet och är transparenta om våra avgifter och handelsvillkor.

Invaxas webbplats erbjuder handel via MT5-plattformen och drivs tekniskt offshore av en enhet som heter Limehouse Markets (Global) Limited, baserad på Seychellerna, som innehar en värdepappershandlarlicens (nummer SD103) från Seychelles Financial Services Authority (FSA). Men som nämnts ovan drivs företaget fysiskt från Cypern, med andra chefer som ansluter sig till Antoniou, inklusive flera av hans tidigare kollegor från hans EverFX/Axiance- och IronFX-dagar:

Elia Malioti

Lana Pravotorova, chef för partners. Arbetade tidigare med Mr Antoniou på EverFX/Axiance, även som Head of Partners. Även ex FXTM och IronFX.

Sergios Stylianou, Chief Risk Officer. Tidigare senior dealer på EverFX/Axiance. Även ex IronFX.

Elia Malioti, chef för juridik och efterlevnad. Tidigare Legal and Compliance Officer på XM.com.

Marina Constantinou, chef för Back Office. Har tidigare arbetat i ledande operativa roller på EuropeFX, FxPro och IronFX.

Andreas Kazelas, Återförsäljare. Har tidigare arbetat i dealing room på ExerFX/Axiance, IronFX, FXGiants och EuropeFX.

Source link