Exklusivt: Kieran Fitzpatrick avgår som VD för Barracuda FX


FNG exklusiv… FNG har fått veta att den mångårige Barracuda FX-chefen Kieran Fitzpatrick (bilden uppe till vänster) har sagt upp sig från företaget. Även om Barracuda FX ännu inte formellt utsett en ersättare, kommer hans roll tills vidare att fyllas av COO Maurice Curran (bilden uppe till höger).

Kieran Fitzpatrick har varit VD för den Dublinbaserade leverantören av handels- och exekveringslösningar Barracuda FX sedan 2008, och kom till företaget från det irländska fintechföretaget Cognotec. Han övervakade försäljningen av Barracuda FX 2019 till Broadway Technology, och sedan dess infällning i ION Markets efter att ION förvärvade Broadway 2020.

Maurice Curran har varit COO för Barracuda FX sedan 2010, och kommer också till företaget från Cognotec.

Barracuda FX erbjuder produkter över hela front office för banker, mäklare och andra finansiella institutioner som handlar med valuta. Handels- och exekveringsprodukter ger tillgång till banklikviditetsleverantörer, såväl som interbank-ECN som Reuters och EBS. Prissättnings- och distributionslösningar möjliggör regelbaserad priskonstruktion, distribution genom bilaterala FIX-gateways och multi-dealer-plattformar. Barracuda FX:s OMS-produkt erbjuder en mängd olika konfigurations- och modulalternativ för att tillhandahålla orderhanteringslösningar till kunder. Order Hub tillåter kunder att skicka och ta emot Limit-, Benchmark- och Algo-order till och från andra banker inom Barracuda-nätverket.

Kieran Fitzpatrick postade följande anteckning i eftermiddags på sociala medier:

Efter 13 roliga och givande år som VD och medgrundare av Barracuda FX är det dags att gå vidare.

Det har varit ett privilegium att få arbeta med ett så briljant team i Barracuda FX. Jag är så stolt över vad vi åstadkom tillsammans. Misstagen var mina, framgångarna deras.

Till de kunder som satte sitt förtroende till Barracuda, ett högst uppriktigt tack. Jag hoppas att vi återgäldade ditt förtroende. Tack också till de partners, mentorer, vänner och familj som hjälpt och stöttat mig längs vägen.

Efter 30 år med att utveckla FX-teknik, tar jag lite tid på att ladda om och överväga några nya möjligheter. Om du vill komma i kontakt förblir mitt mobil-/cellnummer detsamma och du kan nå mig här på LinkedIn.Source link