Exklusivt: JFD förvärvar offshore-mäklaren ZumaMarkets, omprofilerar webbplatsen


FNG exklusiv… FNG har fått reda på att den CySEC-licensierade Retail FX- och CFD-mäklaren JFD har gjort några förändringar efter att dess medgrundare och mångårige vd Lars Gottwik lämnade förra året.

Först har företaget förvärvat offshore CFD-mäklaren ZumaMarkets. ZumaMarkets erbjuder handel på MT5 och har formellt sin hemvist i Seychellerna, en populär jurisdiktion för inkorporering för offshoremäklare, men drivs huvudsakligen från Panama och Venezuela, med fokus på LATAM-marknaderna.

JFD, som huvudsakligen verkar från kontoren Cypern och Bulgarien, ska enligt uppgift titta på olika andra förvärv som antingen är i ett framskridet stadium eller under förberedelse, och som borde öppna upp nya marknader.

JFD har också genomgått ett annat varumärke. Efter att ha föredragit att bli känd som JFD Bank under de senare åren av Gottwiks mandatperiod efter att ha förvärvat den tyska investeringsbanken Acon Actienbank AG 2018, går JFD nu tillbaka till JFD Brokers, med jfdbank.com-urln som omdirigerar tillbaka till jfdbrokers.com. Den nya sajten verkar gå tillbaka till att fokusera på mäklare med flera tillgångar.
Source link