Exklusivt: Gurpreet Dehal ersätter David Meek som Equiti Capitals ordförande


FNG exklusiv… FNG har fått reda på att Equiti Capital UK Limited, den London-baserade, FCA-reglerade institutionella/B2B-grenen av den globala valuta- och CFD-mäklaren Equiti Group, gör vissa förändringar i sin ledning och styrelsestruktur.

Paul Webb går med i styrelsen för Equiti Capital UK, som kom till företaget som COO förra sommaren från det konkurrerande företaget ADSS UK.

Och avgår från Equiti Capitals styrelse i Storbritannien är bolagets icke-executive ordförande, David Meek. David Meek är en karriärchef inom banksektorn, efter att ha arbetat på ett flertal Tier 1-banker inklusive JP Morgan och Citigroup, där han tillsammans tillbringade 18 år.

Det ser ut som att Equiti Capital kommer att fortsätta med den icke-exekutiva styrelseordförandestrukturen, med Gurpreet Dehal (bilden ovan) som ersätter David Meek i den rollen, med förbehåll för FCA-godkännande. Dehal har suttit som icke-verkställande styrelseledamot i Equiti Capitals styrelse i Storbritannien sedan 2018. Han har över 25 års erfarenhet av ledarskap, strategisk planering och finansiella tjänster, främst från stora globala investeringsbanker. Hans tidigare verkställande roller inkluderade verkställande direktör och Chief Operating Officer för Credit Suisses globala Prime Services-verksamhet och Managing Director, Head of Risk och Chief Operating Officer på Merrill Lynch London for Europe Financing. Han sitter också som vice ordförande i styrelserådet vid University of Derby.

Flytterna kommer efter en nyligen genomförd ledningsblandning på Equiti, där Equiti Capitals vd Brian Myers flyttade från London till Dubai för att leda företagets växande offshoreverksamhet på Seychellerna och Afrika. Equiti Group har också nyligen tagit med sig en ny Londonbaserad global CMO, ex OANDA-chefen Chantelle Johnson; Benjamin Susanna som chef för kundretention; tidigare DGCX VD Gaurang Desai som verkställande direktör för strategi; och Waleed Saleh som global chef för marknadsundersökningar.

Nigel Holmes, tillförordnad vd för Equiti Capital UK, sa till FNG:

“Med förbehåll för FCA-godkännande kommer Gurpreet Dehal (för närvarande icke-verkställande direktör i Equiti Capital UK Board) att efterträda David Meek som icke-exekutiv ordförande i Equiti Capital UK Board.

David kom till slutet av sin mandatperiod och vi vill tacka för hans hårda arbete. Vi är glada över övergången till Gurpreet som ordförande.

Paul Webb har utsetts till styrelseledamot i Equiti Capital UK Board.”Source link