Exklusivt: GCEX anställer tidigare ActivTrades och Oval exec Juan Scarabino som CRO


FNG exklusiv… FNG har fått veta att FCA-reglerade institutionella krypto- och valutamäklare GCEX har anställt Juan Scarabino som företagets nya Chief Risk Officer (CRO). Han kommer också att ingå i styrelsen för moderbolaget GC Exchange Limited.

Juan Scarabino tillbringade 11 år på den Londonbaserade Retail FX-mäklaren ActivTrades från 2008-2019, och fungerade som Group CFO för ActivTrades från 2011-2019. Han gick sedan med i onlinesparappen Oval som finanschef och slutade i slutet av förra året efter att Oval förvärvades av ETX Capital.

GCEX, som nyligen samlade in 4 miljoner dollar från VC-företaget TGV, grundades 2018 av den tidigare CFH Clearing-chefen Lars Holst. Företaget tillhandahåller en avancerad lösning för digital tillgång och valutor för institutionella och professionella kunder. GCEX har sitt huvudkontor i London och förser fonder, mäklare, kapitalförvaltare, professionella handlare och banker med en avancerad svit av integrerade finanstekniska produkter inklusive AI-applikationer, vilket gör att kunder kan automatisera ombordstigning, erbjuda och handla digitala tillgångar och valutor med snäva spridningar, djupa likviditet från Tier 1-banker och lösningar för clearing.Source link