Exklusivt: FXview exec Daniela Egli blir Cyperns kontorschef på Skilling


FNG exklusiv… FNG har fått reda på att den CySEC-licensierade Retail FX- och CFD-mäklaren Skilling har anställt Daniela Egli som företagets nya VD för Cypernkontoret och Group COO.

Daniela Egli kommer till Skilling från den Cypernbaserade mäklaren FXview, där hon var företagets VD sedan 2019. Innan hon började på FXview var hon Executive Director på Blackwell Global på Cypern 2012-2018.

FXview förvärvades av fintech-aggregatorn Finvasia Group 2021. Finvasia köpte också nyligen kopiahandelstjänsteleverantören ZuluTrade och handelsplattformsföretaget ActTrader, och har aktivt gjort lednings- och operativa förändringar vid var och en.

Eglis tillägg är det senaste i en nyligen genomförd anställningsrunda av Skilling, som började när företaget tog in tidigare FXCM UK senior executive Michael Kamerman som VD 2020. Andra nya anställningar inkluderar tidigare StoneX exec Ana Cavero som produktchef, Judita Simkeviciute till chef för Compliance och den mångårige OANDA-chefen David Hodge, som blev Skillings CMO.

Skilling grundades 2016 av förre Betsafes vd André Lavold. Medan den verkar under en CySEC-licens för Cypern, styrs företaget från flera platser, inklusive den södra spanska semesterorten Marbella där Mr. Kamerman är baserad, Cypern och London.
Source link