Exklusivt: FX-försäljningsveteranen Kevin Gillespie lämnar Spotex för Menai Financial


FNG exklusiv… Ännu en senior, erfaren chef för FX-branschen “går till krypto”.

FNG har fått reda på att Kevin Gillespie, som har arbetat i den institutionella valutaindustrin i ungefär tre decennier, lämnar sin position som Director of Institutional Sales på FX ECN Spotex för att gå med i Menai Financial Group.

Menai Financial tillhandahåller investeringsprodukter och handelstjänster för digitala tillgångar av institutionell kvalitet. För närvarande har Menai två primära affärssegment: Menai Asset Management, en kapitalförvaltningsplattform med investeringsprodukter som erbjuder sofistikerade investerare holistisk, riskjusterad exponering mot det digitala tillgångsutrymmet, och Menai Markets, en plattform för marknadsskapande av digitala tillgångar. Menai har kontor i New York och London. Företaget grundades och drivs av tidigare Morgan Stanley Co-President Zoe Cruz.

Kevin Gillespie började sin valutaindustrikarriär i slutet av 1980-talet som valutahandlare på TD Bank. Han tillbringade så småningom mer än 10 år på Hotspot FX, där han som VP FX Sales hjälpte till att se företaget genom dess förvärv av BATS Global Markets. De senaste tre åren arbetade han på Spotex, som drivs av Mr. Gillespies tidigare Hotspot FX-kollega Ritesh Agrawal.

Kevin postade följande anteckning i dag på sociala medier angående hans flytt:

Att lämna ett fantastiskt lag för att gå med i ett annat är det bästa karriärbytet man kan hoppas på!!

Det har varit ett privilegium att vara en del av Spotex-teamet som konsekvent har ökat valutavolymer samt byggt ett unikt erbjudande inom det digitala tillgångsområdet. Jag önskar alla Spotex lycka till!

Jag har gått med i det fantastiska teamet på Menai Financial Group för att bygga kundrelationer som vill få tillgång till våra kompatibla, operativt robusta och institutionella erbjudanden för valuta och digitala tillgångar. När vi kommer tillbaka till ansikte mot ansikte ser jag fram emot att komma ikapp med er alla och prata igenom utvecklingen på Menai Financial Group!!

Source link