Exklusivt: Finotec ser 46% ökning 2021 Intäkter, vinst oförändrad


FNG exklusiv… FNG har fått reda på genom regulatoriska anmälningar att den FCA-licensierade institutionella valutamäklaren Finotec Trading UK Limited såg en sund aktivitetsökning för andra året i rad 2021, även om lönsamheten förblev låg och relativt oförändrad från 2020.

Övergripande, Finotecs intäkter uppgick till 2,31 miljoner pund 2021 (2020: 1,58 miljoner pund). Företaget redovisade en blygsam nettovinst på 343 115 pund 2021, liknande 2020 års 313 792.

Finotec är en väletablerad finansiell tjänsteförmedlare och ett investeringsförvaltningsföretag, som driver en handelsplattform med endast execution och specialiserar sig på OTC och börsbaserade handelsplatser. Bolagets målmarknad är professionella handlare, kapitalförvaltare och hedgefondsoperatörer. Dess tjänst består främst av konsolidering av flera likviditetskällor som erbjuds via API-anslutningar.

Dessutom erbjuder Finotec investeringsförvaltningstjänster inklusive sin egen investeringsprodukt till professionella investerare och familjekontor. Finotec ombord eller servar inte detaljhandelskunder.

Finotec sa att de fortsätter att locka intresse för sin växande portfölj av produkter och tjänster på högre nivå och har nyligen expanderat till att tillhandahålla hedgefondlösningar till reglerade kapitalförvaltare. Dess Hedge Fund-inställningsprocess kan vara klar på så lite som två veckor och ger exceptionellt värde jämfört med vanliga lösningar som för närvarande finns på marknaden, kostar så lite som 15 000 EUR att installera och från 2 000 EUR i månatlig serviceavgift.

Bolagets Hedge Fund-lösning riktar sig särskilt till kapitalförvaltare som har:

• Deras egna varumärkesfinansiella produkt,

• En fantastisk handelsstrategi,

• Anslutningar till förmögna investerare.

Dessutom fortsätter Finotec att utveckla sina egna investeringsprodukter och erbjuda attraktiva investeringsförvaltningstjänster till professionella kunder.

Finotecs lägsta inträde till något av dess investeringsprogram ligger kvar på 100 000 USD, där kunderna betalar en professionell marknadsmässig standardavgift och en prestationsavgift på mellan 20 % till 30 % beroende på investeringsprodukten.

Dessutom sa företaget att det för närvarande använder sin teknologi för att tillhandahålla en ny Crypto CFD-korginvesteringsprodukt. På grund av den höga volatiliteten på denna marknad visar Finotecs backtestalgoritm en årlig avkastning på mer än 65 %, och har, samtidigt som den behåller en strategi utan hävstång, kapacitet att attrahera tiotals miljoner i AUM.

Finotecs mål är att nå 20 miljoner USD Asset Under Management i slutet av 2022.

Finotec kontrolleras av den mångårige Israel-baserade vd:n Didier Essemini.

Bolagets resultaträkning för 2021 följer:

Source link