Exklusivt: ETX Capital byter namn till OvalX

[ad_1]

FNG exklusiv… FNG har lärt sig att ett av de varumärken som funnits längst i onlinehandelsbranschen inte längre finns, med ETX Capital omprofilerade under helgen för att bli OvalX.

Besökare på etxcapital.com omdirigeras nu till mäklarens nya webbplats, ovalx.com.

Företaget har också tagit in ytterligare 4,1 miljoner pund (5,2 miljoner USD) i kapital från sina aktieägare, ledda av Schweizbaserade Guru Capital SA. Guru och dess partners har tillfört mer än £8,5 miljoner i ytterligare kapital till ETX/OvalX sedan mitten av 2021.

Vi hade rapporterat redan i november att Londonbaserade, FCA- och CySEC-reglerade ETX planerade att integrera sitt varumärke med Oval, en Italienbaserad sparapp som gruppen förvärvade för ungefär ett år sedan. Då sa företagen att de planerar att bilda ett unikt varumärke, fokuserat på finansiell innovation och inkludering, och detta verkar vara nästa steg i den riktningen.

Varumärkesintegrationen följer arbetet på båda enheterna med att integrera sina backoffices och verksamheter, för att göra det möjligt för kunder i varje enhet att mer sömlöst dra nytta av de produkter som erbjuds av båda leverantörerna – spar- och investeringsapp-baserade Oval, och online-handelsfokuserad (FX). , CFDs) erbjudande av ETX Capital, nu OvalX.

Det har också skett en viss “integration” på ledningsnivå, med Ovals medgrundare Claudio Bedino som tog över som CMO för båda varumärkena.

OvalX-operatören Monecor (London) Limited förvärvades av den schweiziska fintech-investeraren Guru Capital SA 2020. Företaget har kontor i Storbritannien, Cypern och Italien. OvalX postade följande anteckning om dess omprofilering på sin sociala mediekanal:

Efter att ha levererat pålitlig service som våra kunder kan lita på i årtionden, har vi sett till att alla ändringar vi inför inte påverkar de tjänster som våra kunder du känner och älskar. Som nästa steg i vår utveckling har vi bytt namn till OvalX.

Vi kommer att se lite annorlunda ut, men du kan fortfarande förvänta dig samma premium, personliga kundupplevelse, plus samma tillgång till över 5 000 marknader.

Men nu kombinerar vi med någon för att driva oss till nästa nivå genom teknik och innovation. Vi skapar något nytt – OvalX.

OvalX kombinerar ETX:s erfarenhet med Oval-teknologi. Det är nästa steg när vi går in i framtiden.


[ad_2]

Source link