Exklusivt: eToro kryptochef Tomer Niv avgår


FNG exklusiv… FNG har fått veta att Tomer Niv, som hjälpte till att göra eToro till en ledare inom kryptomäklare i detaljhandeln, lämnar företaget.

Tomer Niv började på eToro 2019 som Business Development Manager – Crypto, och hjälpte till att etablera eToroX, eToros professionella kryptobörs, samtidigt som han agerade som affärsutvecklingschef för eToros kryptoerbjudande. 2021 befordrades han till direktör för Global Crypto Solutions för eToro, ansvarig för utvecklingsaktiviteter för kryptoaffärer som listning av nya tillgångar och utveckling av företagets kryptostrategi.

Vi förstår att Tomer Niv kommer att ansluta sig till ett Israelbaserat riskkapitalföretag för att leda deras kryptoinvesteringar, efter ett kort uppehåll efter hans formella avgång från eToro senare denna månad.

eToro håller på att bli börsnoterad, via en sammanslagning med ett SPAC, Fintech Acquisition Corp V (NASDAQ:FTCV).

Tomer Niv postade i dag följande anteckning på sociala medier angående hans flytt:

Jag är på väg att släppa mikrofonen – det här är min sista månad på eToro, och jag skulle vilja tacka alla eTorianer för att de var en del av min resa, och speciellt tack för möjligheten till Yoni Assia, Doron Rosenblum, Jonathan Dayan och Elad Lavi.

Det var både en gåva och en ära för mig att leda kryptostrategin och affärerna för ett så framgångsrikt företag. När jag ser tillbaka på vårt produktutbuds tillväxt under de senaste tre åren, hade jag förmånen att ta del av stora landvinningar som att lista många nya kryptotillgångar, skapa kryptosmarta portföljer, bygga eToroX-börs, stärka vår förvaringsinfrastruktur, bana väg för kryptoreglering och naturligtvis, utforska metaversen och kurera vår NFT-kollektion.

Jag kommer att försöka ta de kommande två veckorna från nätet för att återfå krafterna för mina nya äventyr, där jag kommer att fortsätta att ge råd och mentor för kryptostartups. Mer information snart 🙂

Source link