Exklusivt: Darwinex intäkter ökade med 12 % 2021 till 5,3 miljoner euro


FNG exklusiv… FNG har fått reda på att FCA-licensierade, sociala handelsfokuserade Retail FX- och CFD-mäklare Darwinex visade en sund ökning av intäkterna under sitt räkenskapsår som slutade den 30 juni 2021.

Intäkterna på Tradeslide Trading Tech Ltd, som verkar under varumärket Darwinex, kom in på 5,3 miljoner euro (5,9 miljoner USD) för 2021, en ökning med 12 % jämfört med 2020:s 4,7 miljoner euro. Nettovinsten minskade dock något till 225 000 € från 470 000 € 2020, eftersom kostnaderna fortsatte att stiga i takt med att företaget växte.

Darwinex noterade att näringsidkarens eget kapital ökade med 23 % på årsbasis 2021, efter att ha ökat med 25 % 2020. Majoriteten av koncernens intäkter (77 %) genererades av kunder i Europa.

När det gäller prestationer under året noterade företaget att det:

  • integrerat sin tekniska back-end med Interactive Brokers;
  • utökade sitt omsättbara tillgångsuniversum till att inkludera terminer, aktier och ETF:er – för att bredda den kommersiella dragningskraften hos handlare, förvaltare som kan investeras och investerare;
  • introducerade ett nytt SaaS/B2B-erbjudande för att rikta in sig på professionella chefer och oberoende finansiella rådgivare;
  • säkrade EU-tillstånd i Spanien, för gruppen att återuppta marknadsföringsinvesteringar efter mottagandet av tillsynslicensen.

Darwinex är en teknikleverantör som hjälper handlare att utveckla sina färdigheter och bygga upp en verifierbar meritlista. Dess teknologi är fastskruvad på börsen, vilket ger handlare ett lagstadgat skydd för att ta ut en 15 % framgångsavgift. Darwinex grundades 2012 och sysselsätter mer än 40 personer i Londons huvudkontor och utvecklingskontor i Spanien. Strax efter utgången av räkenskapsåret 2021 samlade Darwinex in 3 miljoner euro i ytterligare tillväxtfinansiering.

Tradeslide/Darwinex resultat- och balansräkning för räkenskapsåret 2021 följer:Source link