Exklusivt: CTO Troels Madsen lämnar Finalto

[ad_1]

FNG Exclusive… FNG har fått veta att en annan före detta CFH-gruppledare har tagit ledighet av Finalto inför Finaltos kommande försäljning till en investerargrupp ledd av den israeliska affärsmannen Zvika Barenboim.

Troels Madsen, som var CTO för CFH Clearing (och senare TradeTech Holdings som blev Finalto) sedan 2010 har avgått sin position i företaget. Köpenhamnsbaserade Madsen övervakade IT-utvecklingen och driftsteamet för CFH. CFH förvärvades av onlinespelföretaget Playtech plc (LON: PTEC) 2016 för 120 miljoner dollar och blev basen för Playtechs Financials-division som den så småningom omvandlas till Finalto. Playtech avtalade tidigare i år att sälja Finalto för 101 miljoner dollar.

Troels Madsen var en av de sista kvarvarande ledande befattningshavarna som CFH-grundarna Lars Holst och Christian Frahm hade tagit med sig till CFH från Saxo Bank. Herr Madsen tillbringade tio år på Saxo Bank, från 1999-2009, som Chief Solution Architect, innan han (åter-) kom till Mr. Holst och Mr Frahm på CFH. Lars Holst driver nu Londonbaserad reglerad kryptovalutautbyte GCEX, medan Christian Frahm grundade United Fintech som är upptagen med att skaffa och integrera fintech-startups. Var och en har varit på en anställningsturné nyligen, med många av de nya anställningarna som kommer från tidigare föreningar med både på CFH / Finalto eller Saxo Bank.

Andra nyligen avgångar från CFH / Finalto inkluderar Emil Kongelys (nu CTO i Muinmos), Sadek Baksh (GMG Markets), Marc Levin (United Fintech) och Søren Bjerregaard (GCEX).

[ad_2]

Source link