Exklusivt: CPT Markets anställer GO Markets MENA exec Sherif Sanad, Mike Greenhalgh

[ad_1]

FNG exklusiv… FNG har lärt sig att det Londonbaserade, FCA-reglerade mäklarföretaget CPT Markets med flera tillgångar har gjort ett antal senioranställningar, eftersom mäklaren ser ut att “trappa upp” sin verksamhet både på hemmaplan och i MENA-regionen under de kommande månaderna.

CPT Markets – tidigare känt som Citypoint Trading – såldes för ett par år sedan, med den kinesiska entreprenören Zhijian Wang som förvärvade kontroll över mäklaren från tidigare vd:n Salam Alaswad och den jordanska investeraren Mahdi Agha. Mäklaren, som toppade 2,1 miljoner pund i intäkter 2015, var i princip inaktiv under de senaste åren innan han bytte varumärke från Citypoint till CPT.

Ansluter sig till CPT är Sherif Sanad (bilden ovan), som har varit VD MENA för den australiensiska Retail FX-mäklaren GO Markets de senaste tre och ett halvt åren. Han kommer att bli styrelseledamot i den brittiska enheten CPT Markets UK Limited, och övervaka företagets tillväxt i MENA-regionen, bland annat. Innan han började på GO Markets i början av 2019 var Sanad VD för Cypernbaserade Exclusive Capital (2014-2018), MENA Region Director på Velocity Trade (2013-2014) och hade även arbetat på RG Markets och One Financial Markets.

Även Mike Greenhalgh, tidigare derivatchef på Valbury Capital, går med i CPT. Han har även arbetat på StoneX och på MF Global.


[ad_2]

Source link