Exklusivt: Capital.coms vd Jon Squires avgår


FNG exklusiv… FNG har fått reda på att Jon Squires har sagt upp sig som VD på både Retail FX/CFD-mäklaren Capital.com och på kryptobörsen Currency.com. Både Capital.com och Currency.com kontrolleras av Viktor Prokopenya, en vitrysk advokat och datavetare som bor i London.

Viktor Prokopenya

Flytten kommer efter att Capital.com anställde Joe Rundle, tidigare Markets.com-VD, med titeln “Chief of Staff” tidigare i år. Det verkar dock som att Mr. Rundle inte kommer att ta över som VD. Styrelsen har utsett Viktor Prokopenya till interim koncernchef, medan “processen att rekrytera en efterträdare som kan leda företaget på dess fortsatta tillväxtresa har enligt bolaget redan börjat”.

Jon Squires togs in som VD för Capital.com och Currency.com 2020, efter att ha tjänstgjort som Chief Digital Officer på Exness. Innan han flyttade till Cypern 2018 för att gå med i Exness tillbringade han mer än 15 år inom marknadsföring online, och agerade även som VD för ett stort marknadsföringsföretag i Pokerstars-gruppen med ett marknadsvärde på 9 miljarder USD. Han har arbetat på högre nivå i företag som GlobalData (AIM:DATA), Trinity Mirror Digital (numera LSE:RCH) och The Stars Group (TSGE:TSI). Jon Squires har en MBA från INSEAD, Paris, och LLB/BA från UWE, Bristol och Johannes Gutenberg Universitaet, Mainz.

Capital.com driver flera licensierade dotterbolag i Storbritannien, Australien och Cypern. Under Mr. Squires ledarskap växte varumärket ganska bra och nådde 90 miljarder USD i månatliga handelsvolymer under Q1-2022, en ökning med 36% QoQ. År 2021 såg Currency.coms globala börs den totala handelsaktiviteten öka med 445 % från ett år tidigare. Under samma period ökade det totala antalet affärer på kryptobörsen med 409%.

Jon Squires sa till FNG angående hans avgång:

“Jag har bestämt mig för att lämna Capital.com eftersom jag tror att koncernen är redo för nästa fas av tillväxt. På bara tre korta år har vi sett koncernen växa kraftigt. Det är rättvist att säga att Capital.com inte längre är en startup eller ens en scaleup. Som är fallet med alla framgångsrika startups, reser de en distinkt resa och varje etapp kräver lite olika färdigheter. Jag är djupt hedrad över möjligheten att fungera som Capital.coms koncernchef.”

Viktor Prokopenya lade till:

“På styrelsens vägnar vill jag tacka Jonathan för hans ledarskap och engagemang för Capital.com de senaste tre åren. Jonathan har bidragit avsevärt till att ta företaget till dess nuvarande starka position och vi kommer att fortsätta att bygga vidare på detta när vi växer ytterligare.”

Mr. Squires postade också följande anteckning idag på sociala medier angående hans avgång från företagen:

Den 31 maj blir min sista dag med Currency.com och Capital.com, två otroliga grupper fyllda med fantastiska människor och briljant teknik.

Grupperna har förändrats avsevärt sedan jag gick med i januari 2020. Vi har gått igenom mycket tillsammans, vi har växt enormt (40x!!) och vi har gått från att vara en utmanare till att vara en ledande rival i sektorn. Istället för att bara vara närvarande på Cypern, Storbritannien och Gibraltar, är vi nu också i Melbourne, New York, Singapore, Warszawa, Vilnius och snart är vi tillbaka till Kiev.

Tack till alla som har lagt ner de långa dagarna och svarat på brådskande förfrågningar. Den här listan är inte nästan uttömmande, men jag kan som ett minimum namnge Valentina Rzheutskaya, Tarso Theophanous, Ariel Segev, Christoforos Soutzis, Yury, Dmitry Ogievich, Steve Gregory, Laura Lin, Kypros Zoumidou, Vasili, Ilya, Alida Cesani, Chartered MCIPD och naturligtvis Viktor Prokopenya. Jag har full tilltro till att gruppen kommer att fortsätta sin anmärkningsvärda tillväxt och alltid kommer att leverera en unik miljö för människor att utveckla sig själva.

Tack till alla för möjligheten att vara er VD, och tack för ert stöd och förtroende.
Source link