Exklusivt: Blackwell Global UK redovisar en förlust på 1,2 miljoner pund under FY2022 när intäkterna minskar med 50 %

[ad_1]

FNG exklusiv… Blackwell Global Investments (UK) Limited, den FCA-licensierade delen av Retail FX- och CFD-mäklaren Blackwell Global, har gjort regulatoriska anmälningar som indikerar att företaget såg en (ytterligare) nedgång i aktivitet under räkenskapsåret 2022. Blackwell Global har ett räkenskapsår den 31 mars -slutet.

För de 12 månader som slutade den 31 mars 2022, Blackwell Global UK såg intäkterna minska med 50 % till 454 308 £, jämfört med 904 381 pund 2021. Så sent som 2020 gjorde Blackwell Global UK mer än 5 miljoner pund i årliga intäkter, vilket gör den nuvarande nivån till en minskning med 90 %+ under bara de senaste två åren. Företaget redovisade en förlust på 1,2 miljoner pund under FY2022, jämfört med en förlust på 894 864 pund under 2021.

Under räkenskapsåret 2022 avgick företagets mångåriga COO, Alexandros Kritiotis. Mr. Kritiotis driver nu en startinvesteringsapp som heter StocksTech.

Kundtillgångar som innehas av Blackwell Global UK minskade under FY2022, 1,1 miljoner pund mot 1,5 miljoner pund 2021.

Styrelseledamöterna konstaterade att bolaget är i ett bra läge att ta sig in i nästa räkenskapsår, trots att det är ett “utmanande år för handel”. De tillade att den bredare kostnaden för reglering och efterlevnad i samband med företagets registrering hos FCA innebär att styrelseledamöterna kommer att fortsätta att sträva efter effektivitet i verksamheten för att kompensera för sådana kostnader, såväl som att implementera nya strategier och affärslinjer mer i linje med regelverken i Storbrittanien.

Blackwell Global grundades 2012 och är en FX- och CFD-mäklare för detaljhandeln som kontrolleras av den taiwanesiska investeraren Chai Kaw-Sing. Företaget har sina rötter i Nya Zeeland och styrs fortfarande från ett antal platser, inklusive London, Singapore, Taiwan, Kina och Cypern, med VD Patrick Latchford baserad i Storbritannien. Vid sidan av företagets FCA-reglerade verksamhet driver det också en offshore-baserat Bahamas licensierad enhet, Blackwell Global Investments Limited.


[ad_2]

Source link