Exklusivt: ActivTrades ordförande John Reed avgår


FNG exklusiv… FNG har fått reda på att John Reed har avgått som ordförande för den Londonbaserade, FCA-reglerade Retail FX- och CFD-mäklaren ActivTrades. Han har också sagt upp sig i ActivTrades styrelse.

John Reed hade varit styrelseordförande för ActivTrades sedan 2016 och tog över den rollen från den kontrollerande aktieägaren och VD Alex Pusco. Mr. Reed är en karriär stadsbankir, som nu sitter i ett antal styrelser inklusive EFG Private Bank Limited, den brittiska delen av EFG International och Ford Credit Europe Bank plc. Han var tidigare VD för private banking-företaget Arbuthnot Latham, som följde på mer än ett decennium som arbetade på Hambros Bank (numera SocGen-enheten Kleinwort Hambros) inklusive roller som Group COO, gruppchef för risk och chef för företagsbank.

FNG talade med en representant för ActivTrades, som noterade:

ActivTrades vill meddela att John Reed kommer att gå från sin position som styrelseordförande för ActivTrades till att vara ordförande i en annan affärsenhet med anknytning till Alex Pusco, VD och grundare av ActivTrades.

Mr. Reeds beslut var ömsesidigt överens om och planerat i förväg. John Reed kommer att efterträdas som ordförande för ActivTrades av Patrick Storey, som har suttit i bolagets styrelse som en oberoende icke-verkställande direktör sedan oktober 2017.

ActivTrades uppgick i genomsnitt till 58 miljarder USD i månatlig handelsvolym 2020, en ökning med 25 % jämfört med 2019. Företaget kontrolleras av sin mångårige vd, schweizisk medborgare och i Monaco bosatt Alex Pusco.

Source link