Ex-SWIFT Chief Exec Dave Scola kommer att leda USA:s verksamhet för Form3


Den molnbaserade betalningsteknikleverantören Form3 tillkännagav idag att de har stärkt sitt Executive Management-team för att utöka sitt geografiska fotavtryck och produktutbud i USA, för att fånga marknadsmöjligheter inom betalningsteknologi.

Dave Scola

Dave Scola går in som VD för USA för att leda företagets expansion till den amerikanska marknaden när Form3 bygger ut sin produktkapacitet för att inkludera realtidsbetalningar och Automated Clearing House-anslutning med både Federal Reserve och The Clearing House.

Mr Scola har över 20 års erfarenhet av transaktionsbanker och betalningstjänster och har lång erfarenhet av att leda stora, multifunktionella team inom finansiella tjänster. Han kommer från SWIFT, där han var verkställande direktör för Amerika, Storbritannien och Irland. Tidigare var Scola chef för finansiella institutioner för Barclays Corporate Bank baserad i London och New York och har även arbetat med transaktionsbank på Deutsche Bank och Bank of New York.

Michael Mueller, verkställande direktör, Form3 sa:

“Den amerikanska marknaden är en enorm möjlighet för Form3 och det var viktigt att vi hittade rätt ledare för att leda vår tillväxt där. Av den anledningen är jag glad över att välkomna Dave som vår amerikanska verkställande direktör. Han är en erfaren ledare med djup kunskap om betalningslandskapet och den amerikanska marknaden med en framgångsrik meritlista inom transformation och innovation. Hans passion för att driva stora, multifunktionella team anpassade till behoven hos en bred uppsättning finansiella institutioner ligger i linje med Form3:s kundförst tillvägagångssätt för att transformera betalningsteknologi, tillsammans med våra kunder och partners runt om i världen.”

Dave Scola kommenterade:

“Jag kunde inte vara mer upphetsad av möjligheten att leda Form3s expansion till USA. Kombinationen av spjutspetsteknologi kombinerat med djup betalningsexpertis skapar en kraftfull plattform för att hjälpa finansinstitutioner att möta det växande behovet av att modernisera sina betalningsplattformar – särskilt när de överväger utmanande marknadshändelser som ISO 20022-konvertering och utrullningen av FedNow. Jag ser mycket fram emot att arbeta med våra kunder och partners för att möjliggöra framtiden för betalningsteknik.”

Form3 sysselsätter redan över 340 personer på 27 marknader och förväntar sig att fortsätta växa i antal personer med cirka 60 % under de kommande 12 månaderna.Source link