Euroslider om Ukrainas krigsförhandlingar hinder inför ECB-mötet. Vart för EUR/USD?


Euro, EUR/USD, ECB, US CPI, RBNZ, NZD/USD, BOC – Talking Points

  • Euron närmar sig de senaste bottennivåerna när utsikterna för krig i Ukraina dämpas
  • APAC aktier var tysta, förutom Japan på grund av att yenen försvagades
  • Centralbankerna håller rampljuset, BoC idag och ECB i morgon.

Euron fortsätter att tyna bort eftersom kriget i Ukraina verkar osannolikt att hitta en lösning när som helst snart. Rysslands president Vladimir Putin påpekade att samtalen är “i en återvändsgränd”.

ECB kommer att träffas på torsdag och även om marknaden inte förväntar sig en rörelse i räntorna, kan en mer hökaktig ton erbjudas.

USA:s KPI-nedfall fortsätter med statsräntor som stiger något i Asien idag, efter att ha sjunkit avsevärt lägre i USA-sessionen.

APAC-aktier var mestadels tysta idag efter små förluster på Wall Street. Undantaget var Japans Nikkei 225-index, som visade solida uppgångar på över 1,75 % i ett skede, till stor del beroende på den försvagade yenen.

Andra valutor var mest dämpade i Asien, förutom den nyzeeländska dollarn. RBNZ höjde den officiella kontanträntan med 0,50 % mot 0,25 % förväntat, till 1,50 %.

Den första reaktionen från marknaden var att köpa Kiwi för över 69 cent. Det efterföljande uttalandet målade en bild av en centralbank som vill komma före kurvan för att undvika att vandra aggressivt senare. Kiwi-obligationer steg när räntorna sjönk över kurvan. Detta undergrävde valutan.

De andra råvarubaserade valutorna AUD, CAD och NOK höll sina uppgångar över natten, liksom de underliggande råvarorna själva. Det är Bank of Canadas (BoC) tur att höja räntorna idag. Marknaden förväntar sig en höjning med 50 punkter.

Råolja, guld och silver är alla nära sina nordamerikanska stängningar. Även om vete också var högre över natten och nu är 9% högre hittills i april.

När man ser framåt, efter de brittiska inflationsmätarna, kommer USA att se PPI och det ovannämnda BoC-mötet kommer att vara i fokus för marknaderna. Energihandlare kommer att porera över MKB-rapport om råoljeinventering.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

EUR/USD teknisk analys

EUR/USD närmar sig den nedre gränsen för intervallet 1,0806 – 1,1185 den har hamnat i sedan slutet av februari. Den nedre gränsen för intervallet är den lägsta sedan maj 2020.

En bearish trippelt glidande medelvärde (TMA) formation kräver att priset är under kortsiktigt enkelt glidande medelvärde (SMA), varvid den senare ska ligga under SMA på medellång sikt och SMA på medellång sikt under SMA på lång sikt. Alla SMA:er måste också ha en negativ gradient.

När man tittar på 10-, 21-, 34-, 55-, 100- och 200-dagars SMA, har kriterierna för en TMA uppfyllts med vilken kombination som helst av dessa SMA.

Stödet kan vara på den tidigare lägsta nivån 1,0806 medan motstånd kan erbjudas vid de tidigare topparna och pivotpunkterna 1,0945, 1,1138, 1,1185.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link