Euroslider och US-dollar stiger när Kina möter ytterligare begränsningar. Nya bottennoteringar för EUR/USD?

[ad_1]

Euro, EUR/USD, US Dollar, Kina, BA.5, Japan, LDP, USD/JPY – Talking Points

  • Euron dök som USDEfterfrågan ökade på grund av farhågor för ekonomiska utsikter
  • APAC aktierråvaror och deras relaterade valutor är oftast lägre
  • Japans aktier fick stöd.Wsjuk en teknisk signalutlösareen EUR/USD omkastning?

Euron är under press att starta veckan då efterfrågan på amerikanska dollar tog fart på grund av oro för global ekonomisk tillväxt.

Kraftningen in i den “stora dollarn” tillskrevs rädsla för ytterligare nedstängningar i Kina. Shanghai rapporterade sitt första fall av den senaste mycket smittsamma varianten av Covid-19, BA.5 omicron. APAC-lagren är lägre som ett resultat, med undantag för Japan.

Ett valresultat under helgen såg att Japans liberala demokratiska parti (LDP) fick ett starkare grepp i House of Councillors, överhuset i Japans parlament. Detta tolkades som en förtroendevotum för att upprätthålla en extremt lös penningpolitik.

Följaktligen fick Nikkei 225-indexet ett uppsving och yenen försvagades, med USD/JPY som tryckte på ett nytt 24-års högsta över 137,00. 10-åriga japanska statsobligationsräntor (JGB) förblir förankrade nära 0,25 %.

Råvaru- och tillväxt kopplade till AUD, CAD, NOK och NZD försvagades alla i början av veckan. Amerikanska aktieterminer pekar mot en negativ start för Wall Streets kontantsession på måndag.

Järnmalm och koppar är lägre igen medan guldet ligger stadigt nära 1 742 USD per uns. Råoljan sjönk, med WTI-terminskontraktet under 104 dollar fat och Brent-kontraktet runt 106,50 dollar fat.

Det är en långsam start på veckan datamässigt, men det finns ett antal viktiga händelser listade nedan som kommer upp de kommande dagarna.

Händelse

Datum, tid (GMT)

Eurozonens ekonomiska sentiment

Tis, 09:00

USA:s konsumentinflationsförväntningar

Tis, 15:00

RBNZ Prisbeslut

Ons, 02:00

USA:s KPI

Ons, 12:30

BOC satsbeslut

Ons, 14:00

Resultat – JPM, MS, TSM

Tors, 11:30

Kinas BNP

Fre, 02:00

UofM Confidence

Fre, 14:00

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

EURUSD teknisk analys

Euron studsade av 161,8 % Fibonacci förlängning på 1,0079 för att sluta förra veckan. Den nivån kan ge stöd om den testas igen. Det är ett 20-årigt lägsta för EUR/USD.

Fredagen såg också en Bullish Hammer dyker upp efter att dip skapat en ny låg innan rally och stängning ovanför det öppna. Observera att veken är mer än dubbelt så lång som ljuskroppen.

På ovansidan kan motstånd erbjudas vid 1,0340 – 1,0360 område där ett antal brytpunkter ligger.

EURUSD-diagram

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link