Europa satte sig för lägre öppet, när Delta bekymmer stiga


Oro över den globala ekonomiska återhämtningen skapade en betydande volatilitet på aktiemarknaderna förra veckan, eftersom Nikkei 225 hade sin största veckovisa förlust sedan maj. Marknaderna i Europa kunde emellertid för det mesta återhämta sig mycket av sin jämvikt för att vända mest, om inte alla förluster till fredagsstängningen, eftersom DAX lyckades stänga veckan högre.

De amerikanska marknaderna stod återigen ifrån varandra, med S&P 500, Nasdaq och Dow som alla stängde på rekordhöjder, trots obligationsmarknaderna som såg att avkastningen sjönk för andra veckan i rad. Sedan mars, då den stängdes till 1.746%, har avkastningen på USA: s 10-åriga avkastning sjunkit tre månader i rad och verkar vara på väg att göra detsamma i juli.

Förra veckans händelser tycks måla en berättelse om viss oro för att handel med reflationer antingen är i trubbel eller bara försenas på grund av oro över stigande fall i Delta-variant i Asien, vilket har fått ett antal länder inklusive Japan, Sydkorea och Australien att införa strängare begränsningar. Vi ser också fler fall i Storbritannien, USA och Europa, vilket också kan öka osäkerheten, även om det i Storbritannien är fallet håller de höga vaccinationsnivåerna sjukhusvistelser och dödsfall nere för närvarande. Huruvida det förblir fallet återstår att se, men den lägre vaccinationsgraden i Europa kan visa sig vara problematisk under de kommande dagarna, vilket innebär hjälp att förklara morgonens svagare europeiska öppna.

Aktiemarknaderna verkar vara ganska bekväma med något av scenarierna, vilket framgår av förra veckans återhämtning, även om det är sanningsenligt de europeiska aktiemarknaderna egentligen inte har gått någonstans under de senaste veckorna, med både FTSE 100 och DAX begränsat till en tydligt definierad räckvidd.

När vi ser fram emot en ny vecka kommer troligen huvudfokus att vara att släppa en mängd ekonomiska data från Kina mot bakgrund av förra veckans försämring av penningpolitiken från Folkets Bank of China. Sänkningen av bankernas reservkrav med 50 bps är kanske ett tecken på att världens näst största ekonomi kanske inte är i närheten av så motståndskraftig som man trodde. Som en konsekvens av detta kommer investerare att se mot den här veckans publicering av Kinas senaste BNP-tal för andra kvartalet, liksom de senaste juni-siffrorna för handel, detaljhandel och industriproduktion, för tecken på svaghet i Kinas återhämtningsberättelse.

Vi kommer också att se början på amerikanska bankers intäkter, med början med JPMorgan Chase och Goldman Sachs i morgon, med förväntningar kring deras Q2-tal som mildras av de senaste varningarna från JPMorgan VD Jamie Dimon i slutet av förra månaden, när han varnade för handelsintäkterna kan vara lägre än konsensusberäkningarna på 6,5 miljarder dollar, eftersom lägre avkastning och volatilitet påverkade omsättningen. Dimon minskade också förväntningarna på lånefterfrågan och intäkterna efter ett stötfångande Q1. Trenden över lånefterfrågan var också anmärkningsvärd i Q1-siffrorna, vilket banken sade sannolikt skulle förbli utmanad.

Efter förra veckans förluster har marknaderna i Asien startat veckan på ett mycket mer positivt sätt, hjälpt av fredagens återhämtning på de europeiska och amerikanska marknaderna, men som alltid är stämningen fortfarande försiktig. Denna ökande osäkerhet tycks gynna den amerikanska dollarn, även om euron har lyckats få en anständig återhämtning från tre månaders nedgångar förra veckan, där ECB: s president Christine Lagarde förklarade i helgen att centralbanken skulle se över sin politiska vägledning vid nästa veckas möte. den 22 juli, med PEPP sannolikt att se några justeringar för att stödja återhämtningen till och fram till 2022.

Mot bakgrund av händelserna under de senaste dagarna och ökningen av Delta-variantärenden verkar optimismen över den ekonomiska återhämtningen och eventuella åtstramningar ha skiftat markant från vissa centralbanker, för att oroa sig för att ytterligare åtgärder från centralbanker kan behövas för att stödja ekonomin när vi går mot slutet av året.

EUR / USD – hittade lite stöd i 1.1780-området förra veckan och ser ut att trycka tillbaka mot 1.1975 och 200-dagars MA i en paus över förra veckans höga 1.1895. Support kommer in i området 1.1780.

GBP / USD – det största stödet på kabel förblir nere på 1,3670-nivån och mars och april. Förra veckan tog vi oss tillbaka från 1.3730-området, med förra veckans paus över 1.3870-området, vilket öppnade utsikterna för att flytta tillbaka till 1.4000-området.

EUR / GBP – fortsätter att handla mellan 0,8530-området och bredare motstånd på 0,8640-nivån. Bias kvarstår för en rörelse mot 0,8480 vid en paus under 0,8530, medan den är under 0,8640.

USD / JPY – förra veckans avbrott av uppåtgående från nedgångarna i år såg en stor försäljning efter att ha toppat till 111,70 tidigare denna månad. Nästa support kommer in kl 109.20 och dagligt molnstöd. En paus under 109.00 öppnar ett steg mot 108.60-området.Source link