Euronext aktieägare röstar om utnämningen av Fabrizio Testa till styrelsen


Euronext meddelade idag att årsstämman kommer att äga rum onsdagen den 18 maj 2022 klockan 10:30 CEST på Beursplein 5, 1012 JW Amsterdam, Nederländerna. Omröstningspunkt 8 på dagordningen är utnämningen av Fabrizio Testa till ledamot av styrelsen.

Fabrizio Testa är VD för Borsa Italiana.

Dessförinnan tillbringade Fabrizio Testa flera år på MTS där han täckte flera ledande roller och bidrog till den framgångsrika lanseringen av BondVision, MTS Dealer to Client-marknaden. Efter att ha tagit rollen som chef för produktutveckling utsågs han till VD 2014 och kom till Euronexts utökade styrelse i april 2021, efter förvärvet av Borsa Italiana Group.

Testa var tidigare chef för penningmarknadsdisken på Bank of America Milan – en roll som gav honom omfattande kunskap om de europeiska räntemarknaderna. Han gick sedan vidare till att täcka kortfristiga eurostatsobligationer som senior obligationshandlare vid Bank of America London-filial.

För närvarande representerar han Euronext i FICC Market Standards Board och 2017 gick han med i Expert Group on Corporate Bond Market Liquidity av EC-FISMA.

Fabrizio Testa tjänstgjorde som underlöjtnant i italienska Carabinieri innan han tog examen i ekonomi och finans vid “Bocconi”-universitetet i Milano.

Source link