Euron stabil när risktillgångspriserna avviker inför ECB- och BoJ-möten. Kommer EUR/USD att öka?

[ad_1]

Euro, EUR/USD, US Dollar, AUD/USD, RBA, Råolja, ECB, BoJ – Talking Points

  • Euron ligger kvar över 1,0100 eftersom marknaderna ifrågasätter USD-styrkan
  • APAC aktier gick lägre medan AUD drog currencies upp
  • Alla ögon på ECB från torsdag.Wsjuk en vandringslift EUR/USD?

Euron har börjat veckan på solid fot när den amerikanska dollarn halkade på uppfattningen att Feds räntehöjningsbana kan ha nått en topp i förväntningarna.

Under den asiatiska sessionen har vi sett de flesta aktiemarknader gå lägre samtidigt som tillväxt och råvarurelaterade valutor rörde sig norrut. Japanska aktier var undantaget, med små steg till green.

Den australiska dollarn fick ett uppsving från RBA mötesprotokoll avslöjar deras hökighet innan mycket starka inhemska data släppts sedan det mötet. Kiwin följde med på åkturen medan Loonien och NOK var mindre hänförda.

Råvaror fortsätter att vara piska i efterdyningarna av Rysslands Gazprom-anrop force majeure på några av deras europeiska gaskunder.

Gårdagens ökning av råolja har mestadels förblivit intakt, med WTI-terminskontraktet som handlas över 102 USD idag och Brent-kontraktet närmar sig 106 USD igen.

Guld fortsätter att försvinna nära 1710 USD per uns. Räntorna på statsobligationer är fortsatt goda med den 2-10-åriga delen av kurvan inverterad med cirka 18 punkter.

Data från Treasury International Capital (TIC) som släpptes under natten visade att Kinas innehav av statsobligationer sjönk under 1 biljon dollar.

Det har dykt upp några rapporter från Kina om att bolåneinnehavare där kan ha en anståndstid på återbetalningar och att byggare kan få finansiering för att avsluta befintliga projekt.

När vi ser framåt idag, efter brittiska jobbdata, kommer CPI-data för euroområdet att släppas. Senare i veckan kommer fokus förbli på ECB:s och BoJs möte på torsdag.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

EUR/USD teknisk analys

EUR/USD har återhämtat sig genom paritet och passerat över 10-dagarna enkelt glidande medelvärde (SMA) vilket kan tyda på en paus i kortsiktigt baisseartat momentum.

21-dagarna är fortfarande långt från priset, för närvarande strax under en potentiell motståndszon på 1,0340 – 1,0360.

Den fallande trendkanalen förblir intakt och alla SMA:er upprätthåller en negativ gradient. Support kan vara vid veckoslut 1,0008 eller på förra veckans lägsta 0,9952.

EURUSD-diagram

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link