Euron slogs i takt med att amerikanska dollar steg och avkastningsstegringar efter CPI. Kommer EUR/USD att falla?


Euro, EUR/USD, US Dollar, FED, GULD, USD/JPY. AUD, NOK, NZD – Talking Points

  • Euron sjönk idag när den amerikanska dollarn höjde i höjden
  • Treasury ger upp och aktier ned efter att USA:s KPI överskrider toppsidan
  • Allt Valutorna faller mot USD idag.Vart för EUR/USD?

Euron har sjunkit lägre mot US-dollarn i Asien idag som konsekvenserna av den skenande inflationen rikoschetterar genom marknaderna.

Rubrikens amerikanska KPI chockade marknaderna och kom in med en årlig takt på 7,5 %, 0,3 procentenheter högre än väntat. Marknaden prissätter nu 7 räntehöjningar i år, upp från 5 före siffran.

Federal Reserve Bank of St. Louis President James Bullard kastade lite gas på elden genom att säga att Fed borde höja med 100 punkter vid de kommande tre mötena. Han tog också upp möjligheten till en förändring av priserna mellan mötena. Det finns spekulationer om en höjning på 50 punkter från Fed i mars.

Som ett resultat vrålade amerikanska statsräntor högre över kurvan, framför allt i den korta delen. Den 2-åriga notan nådde 1,64%, från cirka 1,35% tidigare. Räntorna på statsobligationer runt om i världen har stigit i varierande grad i efterdyningarna.

Explosionen högre i amerikanska räntor, särskilt de reella, såg till att guldpriset sjönk. Det handlas nära 1 824 USD per uns idag, en minskning från gårdagens högsta på 1 841 USD.

Råoljan förblir stabil medan alla valutor är svagare mot den amerikanska dollarn i den asiatiska sessionen.

USDJPY nådde över 116, handlade nära sin 4-års högsta från förra månaden. AUD, NOK och NZD är de största underpresterande under sessionen. EUR är ner omkring 0,4% till 1,1380 mot USD.

Wall Street avslutade sin dag lägre, och terminsmarknaderna prissätter en negativ start på deras cash session framåt. Japan var på semester, Hongkong och kinesiska marknader är något uppåt, medan resten av APAC är i rött idag.

Idag kommer marknaden att analysera Storbritanniens BNP, handel, industriproduktion och tillverkningsproduktion samt europeisk KPI.

USA kommer att se uppgifter om konsumentsentiment från University of Michigan.

EUR/USD teknisk analys

EUR/USD har avvisat ett försök att gå över en motståndsnivå vid den tidigare högsta 1,14830 och testar nu pivotpunktsstödnivåer på 1,13865 och 1,13830.

Ett drag nedanför där kan öppna upp en rörelse mot andra potentiella pivotpunktsstödnivåer på 1.12738, 1.12633, 1.12347 och 1.12219. Möjligt stöd kan också ligga på den lägsta januari på 1,11215.

På ovansidan kan motståndet ligga kvar på det senaste högsta av 1,1483 och sedan vid pivotpunkterna 1,15133 och 1,15245.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link