Euron hittar en bas innan ECB:s Lagarde, Feds Powell talar. Vart för EUR/USD?


Euro, EUR/USD, US Dollar, Råolja, JPY, ECB, Lagarde, Fed, Powell – Talking Points

  • Euron har klättrat från en 2-årig lägsta nivå när ECB tittar på inflationen
  • APAC aktier gick söderut medan handelsvaror hade en blandad dag i Asien
  • Alla ögon på ECB och Fed ledare idag.Kan EUR/USD fortsätta högre?

Euron var stabil mot den amerikanska dollarn i Asien idag inför kommentarer från ECB:s ordförande Christine Lagarde och Federal Reserves ordförande Jerome Powell.

Det förväntas att president Lagarde kommer att följa upp hennes uttalanden från förra veckan där hon lyfte fram centralbankens flexibilitet att hantera inflationstrycket när de dyker upp. Dessa kommentarer var en hänvisning till effekterna av Rysslands krig i Ukraina.

Fed-ordförande Powell kommer att presentera på NABE:s ekonomisk-politiska konferens, och han kommer att tala efter Atlantas Fed-president Raphael Bostic.

Den japanska yenen gjorde ytterligare ett 6-års lägsta mot den amerikanska dollarn på fredagen och har hållit sig nära den nivån idag.

En positiv avslutning på veckan på Wall Street kunde inte ge bredare APAC-aktier ett lyft på måndagen.

Australiens ASX 200 var oförändrad, medan börserna i Kina och Hongkong var lägre under dagen. Japanska marknader var stängda för en helgdag. Futures pekar på en mjuk start på USA-sessionen.

Alumina knuffade högre efter att Australien meddelade att de skulle förbjuda export till Ryssland. De flesta andra råvarumarknader var ganska tysta, förutom energisektorn.

WTI-råolja är tillbaka över 108 dollar fat efter att ha stängt på 103,09 dollar fatpå fredag. Det rapporteras att Houthi-rebeller återigen hade attackerat Saudiarabiens oljeinfrastruktur.

På andra håll säger Peking att de kommer att göra allt de kan för att trappa ned Ukrainakriget men fördömde inte Ryssland. PBOC lämnade sina medelfristiga utlåningsräntor oförändrade.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

EUR/USD teknisk analys

EUR/USD försöker ta sig ur det 2-åriga lägsta som sågs tidigare denna månad och har brutit upp under 10-dagarna enkelt glidande medelvärde (SMA) men det förblir under 55 och 100-dagars SMA.

Detta kan tyda på att det kortsiktiga hausseartade momentumet är på väg mot medellång och lång sikt baisse. 55- och 100-dagars SMA:erna går över potentiellt motstånd vid 1,12743 och 1,12802.

Ett avbrott över dessa nivåer kan tyda på ett hausseartat momentum som utvecklas, medan en oförmåga att handla där ovanför kan tyda på att underliggande baisse fortsätter att dominera.

Motstånd i närheten kan vara på de senaste topparna 1,11212 och 1,11375.

På minussidan kan stödet ligga på de senaste bottennivåerna 1,08910 och 1,08062. En stigande trendlinje kan också ge stöd, som för närvarande skär vid 1,0980.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link