Euron håller mark för nu men riskerna snurrar på Biden NATO-besök. Kommer EUR/USD återupptas lägre?


Euro, EUR/USD, Råolja, US Dollar, Ryssland, Putin, Biden – Talking Points

  • Euro hotad av energiförsörjningsriskerna ökade inför en rad toppmöten
  • APAC aktierråvaror och relaterade valutor mjuknar något under en lugn dag
  • Alla ögon om kommentarer kring Ukrainakriget.Wsjuk EUR/USD bryta ner?

Euron har fortsatt att konsolideras inför en serie möten under de kommande två dagarna.

USA:s president Joe Biden har en hektisk dag framför sig med möten på NATO-toppmötet, EU-ledarmötet och G-7. I morgon väntas han träffa Polens president Andrzej Duda.

Det kan finnas betydande “meddelanderisk” för marknaderna under de kommande sessionerna.

Valutorna hade en ganska lugn dag i den asiatiska sessionen med den amerikanska dollarn och den japanska yenen som de största vinsterna. Råvaruvalutorna AUD, CAD och NZD gav upp en del mark.

Marknaderna fortsätter att anpassa sig i efterdyningarna av en mer hökaktig Fed den här veckan. Den amerikanska sessionen såg att obligationsmarknaderna återhämtade sig något med räntorna som sjönk, medan aktierna fick ett slag. I Asien idag lättade obligationer och terminer pekar på en liten uppgång för att starta Wall Street

APAC-aktierna sjönk något i varierande grad över hela regionen, med undantag för Australiens ASX 200. Råvarumarknaderna fortsätter att stödja det indexet.

Japansk PMI kom ut starkare än väntat. Tillverkningsindexet trycktes till 53,2, snarare 52,7 förväntat.

Råoljan mjuknade något idag, efter en uppgång över natten efter nyheter om fler potentiella sanktioner mot Ryssland. Det rapporteras att en hamn i Svarta havet som bearbetar 1 miljon fat per dag har tvingats stänga.

Rysslands president Vladimir Putin har sagt att naturgasexporten till Europa nu måste betalas i rubel. Det återstår att se om länder kommer att uppfylla kravet

Brent-råoljeterminskontraktet handlas nära 121 fat dollar och WTI-kontraktet är nära 114 fat dollar. Guld är stadigt nära 1 939 USD

Efter en rad europeiska siffror kommer USA att se uppgifter om arbetslöshetsanmälningar och beställningar av varaktiga varor.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

EUR/USD teknisk analys

EUR/USD har sjunkit under 10-dagarna enkelt glidande medelvärde (SMA) eftersom det förblir på kort sikt.

Ytterligare förluster kan signalera ett baisseartat momentum som återtar uppåtgående, eftersom priset förblir under alla andra periodiska SMA:er.

Stödet kan ligga på de tidigare lägsta nivåerna 1,08910 och 1,08062. På ovansidan kan motstånd erbjudas de senaste topparna på 1,11212 och 1,11375.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link