Euron förstärkts av nedgång i US-dollar som marknadspris i Fed-räntehöjningar. Vart för EUR/USD?


EURO, EUR/USD, US Dollar, Kina, AUD/USD, NOK – Talking Points

  • Eurons förstärkning är till stor del en funktion av USD-svagheten för närvarande
  • APAC aktier följde ledningen från USA med betydande förluster
  • Aktier och US-dollar är i trådkorset.Wsjuk EUR/ USD omvänd?

Euron har fortsatt att rally eftersom den amerikanska dollarn fortfarande är under press. Dollarns svaghet fortsätter när marknaden verkar nöjd med att den har prissatt Feds vandringstid på lämpligt sätt.

APAC-aktier led avsevärda förluster i dag, efter det Wall Street leder. Nasdaq kollapsade med 2,51 % i kontantsessionen när verkligheten med högre räntor börjar förverkligas.

Terminsmarknaderna visar än så länge en stadig start för de nordamerikanska börserna när de öppnar igen idag.

Federal Reserve-guvernör Christopher Waller pratade med Bloomberg efter USA:s stängning. Han upprepade mycket av det som redan är känt om Feds avsikter.

Waller gick med på en höjning av räntan vid mötet i mars, men uteslöt en höjning med 50 punkter under överskådlig framtid. Han sa att även om tjänstemän kommer att titta på de långa räntorna för att få effekt, förblir Fed Funds styrränta deras främsta verktyg.

President Joe Biden utsåg Sarah Bloom Raskin till att leda Federal Reserves regulatoriska division. Hon anses av kommentatorer vara en förespråkare för skärpta bankkontroller.

I geopolitiska nyheter rapporteras det att USA sätter press på sina europeiska allierade för att undersöka eventuella sanktioner mot Ryssland. Det finns en växande oro för att incidenten i Kazakstan – där ryska trupper sattes in för att hjälpa till att stoppa ett brett uppror mot den Kremlvänliga regeringen – kan vara en föregångare till åtgärder i Ukraina.

Kinesisk handelsdata, som släpptes på fredagen, visade att importen sjönk men exporten ökade under december och noterade ett bättre förväntat handelsöverskott på 94,46 miljarder USD istället för 73,95 USD som förväntades. AUD/USD var något fastare på nyheterna.

Alla andra G-10 valutapar har stigit mot USD i den asiatiska sessionen idag, med den norska kronan som bäst presterande. Höga råoljepriser fortsätter att stödja det.

Framöver kommer ECB:s ordförande Christine Lagarde att tala samtidigt som försäljningssiffror för detaljhandeln i USA kommer att släppas.

EUR/USD teknisk analys

EUR/USD har ökat markant under de senaste sessionerna. Den rena brytningen över den tidigare motståndsnivån på 1,13860 kan ha skapat en ö-låg.

Denna formation kan potentiellt signalera en vändning. Det bör dock noteras att tidigare resultat inte är en indikation på framtida resultat.

10- och 21-dagarna enkla glidande medelvärden (SMA) ligger för närvarande under priset och har positiva gradienter. Detta kan tyda på kortsiktigt hausseartat momentum i utvecklingen.

Den långsiktiga 100-dagars SMA förblir dock över priset med en negativ gradient och kan en motståndsnivå. Längre upp är en pivotpunkt på 1,15133 och tidigare toppar på 1,16164 och 1,16922 potentiella motståndsnivåer.

På minussidan kan pivotpunkterna och tidigare låga nivåer på 1,13860, 1,12738, 1,12277, 1,12219 och 1,11861 ge stöd.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link