Euron fångade i ett intervall trots bred svaghet i US-dollar. Kommer EUR/USD att bryta ut?

[ad_1]

Euro, EUR/USD, US Dollar, USD/JPY, Yen, GBP, CHF, AUD, NZD, HSI – Talking Points

  • Euron kämpar för att göra framsteg trots USD-tanking någon annanstans
  • De flesta andra större valutor har fortsatt att öka mot USD
  • I slutet av en hektisk datavecka, kommer USD återupptar sin uppåtgående trend att sänka EUR/USD?

Euron har kämpat för att ta sig loss från de senaste intervallen trots utbredda US-dollars svagheter i de flesta andra valutapar. De frågor som härrörde från Ukrainakriget verkar påverka den gemensamma valutan.

USD/JPY fortsätter att sjunka till låga nivåer som inte setts sedan mitten av juni när avkastningsskillnaden mellan statsobligationer och japanska statsobligationer (JGB) minskar.

Aussie och Kiwi är också stora vinster i Asien idag efter att australiensiska PPI kom in varmare än väntat på 5,6 % på årsbasis till slutet av andra kvartalet.

GBP/USD är som högst i 1 månad medan USD/CHF blickar mot en 3-månaders lägsta nivå.

Wall Street avslutade sin kontantsession på en positiv ton med huvudindexen upp över 1 %.

Besvikande amerikanska BNP-siffror ledde till att marknaden letade efter en mindre hökaktig Fed framöver med uppfattningen att inflationstrycket kan komma att lätta. Ett klassiskt fall där dåliga nyheter ses som goda nyheter.

Finansminister Janet Yellen träffade trådarna och noterade att inflationen är oacceptabelt hög och att hanteringen av det är administrationens högsta prioritet.

Den positiva ledningen från Nordamerika hjälpte australiensiska och japanska aktier att gå in i green men kinesiska och Hongkongbörser tyngs ner.

En brist på stimulansåtgärder som tillkännagavs i slutet av dagens politbyråmöte gjorde marknaden sårbar. Hongkongs Hang Seng Index (HSI) ligger på ett 2-månaders lägsta.

Råvaror har generellt sjunkit högre i takt med att dollarn dämpats, men järnmalmen minskade i dag, baserat på oro över tillståndet i den kinesiska ekonomin. Guld och råolja har varit stabila hittills idag och hållit fast vid de senaste uppgångarna.

Amerikanska terminer pekar mot en robust start på handeln efter att Apple och Amazon rapporterat solida vinster efter stängningen.

Ett två timmar långt telefonsamtal mellan USA:s president Joe Biden och Kinas president Xi Jinping på torsdagen beskrevs som “uppriktigt och sakligt”. Planer kläcks för ett personligt möte mitt i en bakgrund av ökande spänningar över Taiwan.

Efter en bunt av euroområdets BNP- och KPI-siffror kommer Kanada också att se BNP-siffror. Med arbetsmarknaden fortfarande ganska snäv i USA lönerapport där senare idag kommer att bevakas noga.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

EUR/USD teknisk analys

EUR/USD har varit instängd i intervallet 1,0100 – 1,0270 i 10 dagar. Dessa nivåer kan ge stöd respektive motstånd.

10-dagarna enkelt glidande medelvärde (SMA) har passerat över 21-dagars SMA för att bilda en Gyllene korset. Detta kan tyda på att det baisseartade momentumet utmanas.

EURUSD-diagram

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link