Euron fångad i korshår i US-dollar när volatiliteten greppar marknaden. Kommer EUR/USD att besöka nya låga nivåer?


EURO, EUR/USD, US Dollar, Nasdaq 100, Treasuries, AUD – Talking Points

  • Euron är fortfarande gisslan av vilda svängningar bland risken för sentiment
  • APAC aktier gick med på Wall Street lägre när högre räntor tar ut sin rätt
  • Med volatiliteten på uppgång, vad betyder det för EUR/USD?

Euron tillbringade den asiatiska sessionen med att återhämta gårdagens förluster mot den amerikanska dollarn då aktiemarknaderna verkar ha insett konsekvenserna av högre kurser.

Wall Street sjönk under natten efter en nedslående resultatrapport från Target Corp. följde upp på föregående dags miss från Walmart Inc. Detta väckte oro för marginalkomprimering för detaljhandeln när konsumenterna drar sig för eskalerande priser samtidigt som företagen lider av stigande insatskostnader .

Teknikaktier sjönk då högre kurser undergräver deras värde mer än traditionella företag. Nasdaq avslutade kontantsessionen ned 4,73%. APAC-aktier är i ett hav av rött.

Statsobligationer har sett en hel del åtgärder med efterfrågan på amerikanska statsstödda obligationer skjutit i höjden, vilket har skickat deras avkastning lägre över kurvan.

Undantaget har varit 1-års noten, där räntorna har skjutit i höjden på grund av att marknaden insett att Fed är redo att höja aggressivt.

Den räntan som låntagare med investeringskvalitet måste betala över swapräntan har ökat. Detta är känt som kreditspreaden och indikerar en växande oro för de ekonomiska utsikterna.

Medan aktier har fortsatt från den nordamerikanska ledningen lägre, har valutor i stort sett vänt i den asiatiska sessionen idag. Den japanska yenen är den största underpresterande, kanske på grund av stigande amerikanska räntor i den korta änden.

Den australiensiska dollarn var högre men det berodde på bredare marknadsinsatser. Inhemskt landade arbetslösheten i april på 3,9 % som prognostiserat och mot 4,0 % tidigare.

Detta är den lägsta australiensiska arbetslösheten sedan 1970-talet och ger RBA

möjliga möjligheter att påskynda deras taktåtstramning.

Med så mycket volatilitet verkade det lite ovanligt att guld knappt rörde sig och handlas nära 1815 USD per uns. Råolja fick visst stöd eftersom underliggande problem med utbudet kvarstår.

Framöver kommer fokus att ligga på centralbankers kommentarer som korsar trådarna. Särskilt ECB-medlemmar kommer att övervakas noggrant, eftersom en räntehöjning ser ut att läggas på bordet.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

EUR/USD teknisk analys

EUR/USD uppvisar lägre toppar och lägre dalar, illustreras av fallande trendlinjer över och under priset.

Stödet kan vara på den senaste lägsta nivån 1,0349 eller den lägsta januari 2017 på 1,0340. På ovansidan kan motståndet vara på det senaste högsta av 1,0638 eller nedbrytningspunkten på 1,0758.

Med alla kort, medellång och lång sikt enkla glidande medelvärden (SMA) uppvisar en negativ gradient, kan baisseartat momentum fortfarande vara i spel.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link