Euron fångad i intervallet då US-dollar ställdes på sidled före KPI. Kommer EUR/USD att bryta ut?

[ad_1]

Euron fångad i intervallet då US-dollar ställdes på sidled före KPI. Kommer EUR/USD att bryta ut?

Euron fortsätter att förbli förankrad i de senaste intervallen medan höjda råvarupriser gav relaterade valutor ett uppsving. Kommer USA:s KPI att vara den utlösande faktorn för att EUR/USD ska komma vidare?

Euro, EUR/USD, US Dollar, Råolja, Hang Seng, DXY, AUD, CAD, NOK, NZD – Talking Points

  • Euron förblir döende för tillfället men det kan ändras om US Dollar startar
  • APAC aktier följde Wall Streets svaga ledning men HSI fick ett slags lyft
  • Alla ögon på USA:s KPI Onsdagdag.Wsjuk EUR/USD hitta någon riktning?

Euron har fortsatt att stabiliseras på tisdagen när marknaden väntar på onsdagens inflationsrapport i USA. EUR/USD har handlats i ett smalt intervall runt 1,0190 hittills idag.

De Undersökning av konsumenternas förväntningar genomförd av New York Fed om inflation avslöjade att hushållen ser prishöjningarna avta. 1-årsutsikterna kom in på 6,2% mot 6,8% föregående månad. 3-årsutsikterna sjönk till 3,2 % i juli från 3,6 % tidigare.

Räntorna på statsobligationer sjönk i den nordamerikanska handeln och handlades oförändrat över kurvan i Asien idag. Indexet för US Dollar (DXY) är oförändrat runt 106,36

Hongkongs Hang Seng Index (HSI) hade en bra dag efter det att spekulationer dykt upp om att regeringen där överväger att avskaffa den dubbla stämpelskatten som kinesiska köpare på fastlandet måste betala.

Det kinesiska CSI 300-indexet var svagt positivt liksom Australiens ASX 200. Fastare råvarupriser har bidragit till att underbygga det senare hittills i veckan.

Råolja är något mjukare i den asiatiska sessionen efter uppgångar över natten med WTI-terminskontraktet över 90,50 USD och Brent-kontraktet nära 96,50 USD.

Europeiska unionen har lagt fram ett förslag för att återuppliva kärnkraftsavtalet mellan USA och Iran från 2015. Det kräver att båda länderna skriver under på det innan någon olja kan flöda från producenten i Mellanöstern.

Guld ligger stadigt nära det högsta i en månad på 1 795 USD per uns. De råvarulänkade valutorna AUD, CAD, NOK och NZD har mestadels hållit gårdagens uppgångar. Den schweiziska francen har också bibehållit de höga nivåerna som sågs i måndags.

Det är ännu en ljusdatadag idag. Morgondagens amerikanska KPI och PPI förblir i fokus för tillfället. Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

EUR/USD teknisk analys

EUR/USD fortsätter att handlas i 3-veckorsintervallet 1,0100 – 1,0290. Dessa nivåer kan ge stöd respektive motstånd.

Det finns ett kluster av brytpunkter i området 1,0340 – 1,0360 som kan ge motstånd. En fallande trendlinje skär för närvarande också i den zonen.

Den 20-åriga lägsta nivån på 0,9952 kan ge stöd testas.

EURUSD-diagram

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link