Euro Ukraine Cease Fire Rally omkörd av Yen Intervention. Vart för EUR/JPY?


Euro, EUR/JPY, japanska yen, BoJ, Treasury Curve, Fed – Talking Points

  • Euron får fotfäste men yenen får centralbankslyft på obligationsintervention
  • Aktier har en uppgång i vapenvilan, men skepsis och Fed som ligger bakom kurvan lurar
  • Om detta är början på BoJ:s intervention, var lämnar det EUR/JPY?

Euron såg solida uppgångar över natten i följderna av en eventuell vapenvila i Ukrainakriget. De europeiska aktierna fick ett lyft, och deras terminer har varit stabila i handeln i Asien idag.

Optimismen lyfte också Wall Street och APAC-aktier följde mest efter, med undantag för Japan.

Den japanska yenen var den enastående tillgången idag. Bank of Japan (BoJ) satte igång rallyt efter att de intervenerade tidigt på den japanska statsobligationsmarknaden (JGB) över många segment av kurvan.

Detta ledde till spekulationer om ytterligare åtgärder från myndigheter som vidtog vissa åtgärder för att minska yenvolatiliteten.

Senare på dagen sa BoJs guvernör Haruhiko Kurado att han hade träffat premiärminister Fumio Kishida. Han hävdade att yenen hade försvagats på stigande energipriser och uttryckte en önskan om stabila rörelser i valutor som återspeglar ekonomiska grunder.

Dessa kommentarer säger inte så mycket, men de har signalerat början på käkbensingripande, något som japanska myndigheter är väl insatta i.

Under den amerikanska sessionen inverterades den amerikanska 2-10-åriga finanskurvan. Varje lågkonjunktur i USA i mannaminne har sett inversion i den delen av kurvan framåt. Detta ledde till att några kommentarer målade upp det senaste aktierallyt som en björnmarknadsfälla.

Förre New York Fed-president Bill Dudley påpekade att Fed nu har gjort en lågkonjunktur oundviklig. Han fortsatte med att säga att för att få ner inflationen måste man få upp arbetslösheten och en lågkonjunktur kan inte undvikas.

Fed-högtalarna Bostic och Harker träffade också trådarna med hökiska kommentarer.

Den australiensiska budgeten gjorde lite för att flytta Aussie med de flesta aspekter som redan läckt. Råolja hade ett rally i Asien om skepsis mot framgången med vapenvilan i Ukraina. Efter en sänkning över natten ligger guldet stadigt nära 1 925 USD per uns.

Det finns en uppsjö av europeiska KPI-data som kommer att släppas i dag inför en reviderad uppsättning av amerikanska BNP-siffror för fjärde kvartalet, såväl som ADP-mätaren för anställning inom den privata sektorn. Dessutom kommer det att finnas många talare från ECB, BoE och Fed som korsar trådarna.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

EUR/JPY teknisk analys

På måndagen stannade EUR/JPY på det högsta i februari 2018 på 137,501 och denna nivå kan fortsätta att ge motstånd.

Ett nära under 5-dagarna enkelt glidande medelvärde (SMA) för närvarande på 135,249, kan signalera en paus i hausseartad kortsiktig fart.

10-dagars SMA på 133.774 ligger strax över 2 potentiella stödnivåer på 133.481 och 133.152.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link