Euro -språng i takt med att amerikansk dollar hålls kvar av statsskuldavkastningen. Var ska du för EUR/USD Härifrån?

[ad_1]

EURO, EUR/USD, US Dollar, JAPAN, KINA, AUD/USD – Talking Points

  • EUR/USD gick högre på grund av fallande amerikanska räntor som drog ner USD
  • Japan bestämde sig för att gå till valurnorna medan Kina PPI skapar huvudvärk för PBOC
  • Fed taper talk kan driva USD.Wsjuk EURUSD fastna i korseld?

Euron fick mark mot den amerikanska dollarn i efterdyningarna av de amerikanska CPI -siffrorna och FOMC -minuterna. USA: s räntor som rör sig lägre drog ner USD mot de flesta tillgångarna. Den amerikanska avkastningskurvan hade en björn som plattade ut med den korta förankrade till nästan nollhastigheter.

I slutändan såldes amerikanska aktier ursprungligen efter data men återhämtade sig när marknaden smält konsekvenserna för Fed att vara liten. Asiatiska aktier tog ledningen från Wall Street och gjorde inte så mycket, förutom det japanska Nikkei 225 -indexet som steg över 1,6% vid ett tillfälle.

Japans parlament upplöstes för att ge plats för ett val om 31st Oktober. Premiärminister Fumio Kishida försöker stärka sin tid som ledare för Liberaldemokratiska partiet. Japansk industriproduktion hade ett slutligt tryck på -3,6% m/m för augusti månad.

Yenen är en av få tillgångar som försvagats mot USD idag.

Kinas producentprisindex (PPI) uppgick till 10,7% å/å till slutet av september och konsumentindex (KPI) trycktes med 0,7% å/å. PPI -numret är det högsta sedan 1995, eftersom effekterna av mycket högre energikostnader och leveranskedjan påverkar företag. Skillnaden mellan PPI och CPI kommer att vara oroande för lokala myndigheter, särskilt PBOC, eftersom företag sannolikt kommer att försöka vidarebefordra de stigande kostnaderna till konsumenterna vid något tillfälle.

Delta lockdowns har tagit ut sin rätt i den australiensiska arbetslösheten. I september förlorades 138 000 jobb. Arbetslösheten sjönk 0,2% till 4,6% på grund av att deltagandet sjönk från 65,2% till 64,5%. AUD/USD mjuknade efter siffrorna men återhämtade sig till fördatanivåer.

Det har kommit en del kommentarer om en möjlig upplösning av ståltullavståndet mellan EU och USA. Ett meddelande om frågan kan vara positivt för EUR/USD.

Framåt i USA finns det inledande arbetslösa fordringar och PPI samt fler företagsresultat att rapportera. Det finns ett antal Bank of England och Federal Reserve -högtalare som kommer att slå på trådarna under de kommande sessionerna.

EUR/USD Teknisk analys

EUR/USD studsade från tidigare låga vid 1.1526 och den nivån kan vara stöd om den återkommer. Under det finns 50% Fibonacci retracement nivå av flytten från 1.06337 till 1.23495 vid 1.14916.

Medan euron har gått upp i går finns det ett antal tekniska nivåer ovan som måste övervinnas för att signalera hausseartad fart. 21-dagars enkelt glidande medelvärde (SMA) ligger för närvarande på 1,16379 och kan erbjuda motstånd. Varje SMA mer än 2 veckor och upp till ett år är över priset och har en negativ gradient och kan också erbjuda motstånd.

Det finns också tidigare höjdpunkter vid 1.16402, 1.17557, 1.19087 och en svängpunkt vid 1.16640 som är potentiella resistensnivåer. Det finns också 2 negativa sluttande trendlinjer som är möjliga motståndsnivåer.

EUR/USD CHART

Diagram cupprepade i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsfältet nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link