Euro överskrider 1,1300 inför ECB- och Fed-möten. Kommer EUR/USD att bryta ut?


Euro överskrider 1,1300 inför ECB- och Fed-möten. Kommer EUR/USD att bryta ut?

Euron har handlats i ett minskande intervall mot den amerikanska dollarn då marknaden väntar på en uppsjö av centralbanksmöten denna vecka. Vart för EUR/USD?

Euro, EUR/USD, Federal Reserve, ECB, Tankan, USD/JPY, PBOC – Talking Points

  • EUR/USD är fortfarande instängd i åtstramande intervall när centralbankerna växlar upp
  • APAC-aktier går högre, tillsammans med råvaror och associerad valutor
  • Alla ögon på Fed och nivån på hökighet.Wsjuk EUR/USD göra ett drag?

HOW_TO_TRADE_EURUSD

Euron har sett volatiliteten kollapsa när handlare funderar över utsikterna för EUR/USD inför en mycket hektisk vecka för marknaderna. Det har fångats runt 1.13-handtaget där det finns ett antal alternativ som löper ut denna vecka.

20 centralbanker är planerade att träffas denna vecka för att fatta beslut om penningpolitiken. Detta inkluderar G-10 stora vapen från Fed (USD), Swiss National Bank (CHF), Norges Bank (NOK), Bank of England (GBP), Europeiska centralbanken (EUR) och Bank of Japan (JPY), i den ordningen.

Valutorna kan vara relativt lugna inför dessa möten. Beslutet från Federal Reserve Bank kommer att få mest uppmärksamhet från marknaderna.

Deltagare och kommentatorer väntar ivrigt på att se vilka åtgärder Fed kommer att vidta efter stark hökaktig retorik sedan det senaste mötet med Federal Open Market Committee (FOMC)

Tidigare idag såg vi japanska data som var blandade, men generellt positiva för risktillgångar. Tankan-undersökningen genomförs kvartalsvis av Bank of Japan för att mäta affärsförhållandena.

Tankan stora tillverkningsindex var en liten miss vid 18 istället för 19 men Tankan icke-tillverkningsindex kom in på 9, vilket slog prognosen på 5.

De mest positiva nyheterna kom från japanska kärnmaskiners order för oktober månad. Den kom in på 3,8 %, över förväntade 1,8 %. USD/JPY förändrades lite.

PBOC försvagade yuanen idag vid korrigeringen efter att den nådde ett 3-årshögsta förra veckan. Detta kom efter ett möte på helgen med kommunistpartiets högsta tjänstemän vid Central Economic Work Conference. De signalerade mot tillväxtfrämjande politik 2022.

Dessa faktorer har lett till en generellt sett rosa start på veckan för risktillgångar. Råvarumarknaderna var mestadels högre, med mjuka råvaror som de enda eftersläpande. Järnmalmen ökade med över 6 % på både Singapore Exchange och Dalian Commodity Exchange.

APAC-aktieindexen steg främst under dagen, med Kinas CSI 300-index i spetsen, upp över 1,5 % i ett skede.

När vi blickar framåt är det mycket lite data som kommer att lämnas innan centralbanksmötena drar igång den här veckan.

EUR/USD teknisk analys

EUR/USD har varit gräns för nära en månad nu, fångad mellan 1,11861 och 1,13830.

Denna sidledes prisåtgärd har sett på kort sikt enkelt glidande medelvärde (SMA) korsat flera gånger. 10 och 21-dagars SMA är fortfarande mycket nära priset.

SMA:er på medellång och lång sikt förblir dock över marknaden och upprätthåller en negativ gradient. Detta kan tyda på att momentum på kort sikt är i ett tillstånd av flux, men att momentum på medellång och lång sikt kan få en baisseartad utveckling.

Stödet kan ligga på de tidigare lägsta nivåerna 1,11861 och 1,11682. På ovansidan kan motståndet vara vid tidigare toppar och pivotpunkter på 1,13830, 1,15245, 1,16694 och 1,16922.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link