Euro kan falla när KPI-data upprätthåller Dovish ECB, Dollar Eyes ISM


EURO, KPI, ECB, US DOLLAR, ISM, FED, EUR / USD – TALPUNKTER:

  • Euro kan sjunka i takt med att KPI-data förstärker ECB: s status quo
  • Amerikanska dollar söker en livlina i ISM-tillverkningsdata
  • EUR / USD teknisk positionering varnar för en nedgång framöver

Euron kan befinna sig i defensiv eftersom likviditeten återfylls på finansmarknaderna efter stängning av semester i Storbritannien och USA gjorde en långsam start på veckan på måndag. May: s snabba Euro-KPI-rapport rubriker datadockan. Kärninflationen förväntas stiga upp till 0,8 procent.

Avläsningar av pristillväxter har ökat i högre grad baslinjeprognoser globalt de senaste månaderna (enligt uppgifter från Citigroup), och valutablocket är inget undantag. Det kan innebära att analytikernas modeller i stort sett underskattar realiserad reflation och öppnar dörren för en överraskning.

Konsekvenserna av ett sådant resultat på penningpolitiken och därmed euron kommer troligen att ses genom prisma av ECB: s eftertryckliga dovish-hållning. Politiska beslutsfattare har gjort det klart att de ser någon prisökning som tillfällig och har ingen aptit för stimulansuttag.

Med detta i åtanke kan handlare som är beredda att vara redo för ett bubblare resultat bli lättade om allt annat än den mest dramatiska avvikelsen håller ECB: s utsikter status intakta. En våg av euroförsäljning kan följa då den gemensamma valutans plats på avkastningssidan i avkastningsspektret bekräftas på nytt.

BATTERAD US DOLLAR LITAR TILL ISM-DATA FÖR EN LIFELINE

Senare på dagen är ISM-tillverkningsundersökningen i fokus. Det ses som visar att takten i aktivitetstillväxten ökade i maj. En tidigare Markit PMI-mätare för den amerikanska fabrikssektorn stärker fallet för en upphämtning, men också en kraftig ökning av kostnadsbördan. ISM-rapporten kommer att kammas för tecken på detsamma.

Undersökningens prisindex pekade redan på den snabbaste tillväxten på 13 år i april. Mer av detsamma kan skärpa investerarnas fokus på möjligheten att Fed kommer att pressas in för att stimulera stimulans tidigare än vad den har erkänt hittills. Det kan erbjuda en hiss till den nyligen misshandlade amerikanska dollarn.

EUR / USD TEKNISK ANALYS – BEARISH REVERSAL CLUES ACCUMULATE

En växande samling tekniska signaler varnar för att EUR / USD kan vara på topp. Den senaste prisåtgärden tar formen av en typiskt baiss Rising Wedge bildning. Detta är avgränsat av utseendet på en Bearish svällande ljusstake mönster samt negativ RSI divergens.

Bekräftelse på en daglig stängning under motståndsvänt stöd vid 1.2172 kan öppna dörren för en glidning bakom siffran 1.20 under de kommande dagarna och veckorna. Alternativt ser det sannolikt ut att pressa över maj-höjden på 1.2266 att exponera 2021-hittills höga 1.2350.

EUR / USD dagligen chart skapat medTradingView

FX TRADING RESOURCES

— Skriven av Ilya Spivak, chefsstrateg, APAC på DailyFX.com

För att kontakta Ilya, använd kommentarsektionen nedan eller @IlyaSpivak på Twitter

Source link