Euro Holding Firm som US Dollar undergrävt av Fed Policy Risks. Vart för EUR/USD?

[ad_1]

Euro, EUR/USD, US Dollar, Fed, Råolja- Talking Points

  • Euron har gynnats av att ECB och Fed växlar på räntor
  • APAC aktier är högre, stärkt av att Wall Street och Kina lättade på restriktionerna
  • Om tyska inflationssiffror är höga, kommer det att öka EUR/USD?

Euron har fått stöd när ECB har antytt mot höjningar av räntorna i juli samtidigt som oddsen för en septemberhöjning hos Fed har halkat.

Den respekterade ekonomen och tidigare PIMCO-vd:n Mohamed El-Eran sa under helgen att han ser en möjlig septemberpaus i Feds höjningar men lyfte fram riskerna med ett sådant drag.

En långsammare vandringscykel kan leda till att en obehagligt hög inflation kvarstår in i 2023. Den andra vägen med mer aggressiva höjningar riskerar en recession.

På Bloomberg gjorde El-Elrian i huvudsak klart att en mjuk landning kommer att bli svår för Fed att uppnå. “Fed kommer att behöva välja mellan två politiska misstag,” han sa.

Samtidigt kan tyska inflationsdata idag bidra till spekulationerna om att ECB flyttar på räntor. Marknaden räknar med 7,6 % på årsbasis i maj, upp från 7,4 % tidigare.

EUR/USD har hållit fastare mark inte långt från fredagens högsta på 1,0765 genom en svag start på veckan i den asiatiska valutasessionen. Den något svagare USD har hjälpt guld att röra sig mot US4 1 860 per uns.

Råolja rör sig mot två månaders toppar på grund av optimism om att Kina kan lätta på Covid-19-restriktionerna. WTI-terminskontraktet är nära USD 116 fat och Brent-kontraktet är över USD 120 fat.

Den livliga stämningen har sett att de flesta APAC-aktieindexen stigit på vardera sidan av 2% och terminsmarknaderna pekar mot att Wall Street fortsätter från fredagens uppgångar.

Framöver, tillsammans med tyska CPI, möts EU-ledare i Bryssel och USA har sin Memorial Day-helg

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

EUR/USD teknisk analys

EUR/USD har fortsatt att ta sig tillbaka från det lägsta 1,0350 som sågs för två veckor sedan, vilket bara var skymt för bottennivån i januari 2017 på 1,0340.

Dessa nivåer kan ge stöd, såväl som brytpunkter nära 1,0638 och 1,0494.

På senare tid, två Gyllene korskan observeras när den 10-dagars enkelt glidande medelvärde (SMA)korsade ovanför 21-dagars SMA och 34-dagars SMA.

Det senare inträffar idag och kan tyda på att hausseartat momentum utvecklas.

Motståndet kan finnas kvar vid den närliggande brytpunkten på 1,0760 eller en fallande trendlinje, för närvarande på 1,0810.

EUR/USD-diagram

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link