EUR / USD Siktar högre på att lindra Covid-19-begränsningar


Euro-prisutsikter, EUR / USD, lindrande begränsningar, Coronavirus-vaccinationer, IGCS – Talking Points:

  • Att underlätta koronavirusrestriktioner i flera europeiska länder kan stödja euron på kort sikt.
  • EUR / USD räntar med en förlängd press högre efter att ha rensat nyckelmotståndet.

Sammanfattning i Asien och Stillahavsområdet

Aktiemarknaderna handlades blandade under handeln i Asien och Stillahavsområdet, eftersom marknadsdeltagarna smälte effekten av president Joe Bidens förslag om en betydande ökning av kapitalvinstskatter. Australiens ASX 200 gled lägre tillsammans med Japans Nikkei 225, medan Kinas CSI 300 och Hongkongs Hang Seng-index klättrade högre.

På valutamarknaderna överträffade de konjunkturberoende AUD och NOK i stort sett bättre resultat, medan de fristående USD och JPY tappade mark. Guld- och silverpriserna handlade relativt stabilt trots att avkastningen på amerikanska 10-åriga statsobligationer steg knappt 2 punkter högre. Ser vi framåt är den amerikanska tillverkningsindustrins PMI-siffror för april en ganska lätt ekonomisk dock.

DailyFX ekonomisk kalender

Förenkla Coronavirus-begränsningar för att understödja Euro

Ett ganska händelsefullt möte med Europeiska centralbanken, i kombination med begränsningarna i flera europeiska länder, kan bana väg för euron att vinna mark mot Greenback på kort sikt.

Med knappt 20% av regionens befolkning som fått minst en dos av ett coronavirusvaccin växer optimismen att EU: s återhämtning kan vara på rätt spår. Italien planeras att minska begränsningarna i början av nästa vecka, och Grekland vill göra detsamma i maj.

Tyskland överväger också att införa privilegier för vaccinerade individer, medan Frankrike planerar att upphäva förbudet mot inrikesresor den 3 maj. Denna lovande utveckling, tillsammans med ECB som håller sina penningpolitiska inställningar för tillfället, kan i slutändan leda till att EUR / USD växelkurs som förlänger den senaste pressen högre.

Prognos för euro: EUR / USD Siktar högre på att lindra begränsningar av Covid-19

EUR / USD dagligt diagram – Bryt över 1.2000 för att främja ytterligare vinster

Ur ett tekniskt perspektiv verkar EUR / USD-valutakursutsikterna relativt hausseartade, eftersom priserna konsoliderar framför allt sex glidande medelvärden och psykologiskt stöd på 1,2000.

Med RSI som klättrar över 60 till hausseartat territorium och MACD-spårningen ordentligt över sin neutrala mittpunkt verkar vägen för minst motstånd högre.

Ett dagligt slut över månadshöjden (1.2080) intensifierar troligen köppressen och sätter februarihögt (1.2243) i fokus.

Men om 1.2000 viker kan en återgång till den trenddefinierande 55-EMA (1.1959) inträffa.

Prognos för euro: EUR / USD Siktar högre på att lindra begränsningar av Covid-19

Diagram utarbetat av Daniel Moss, skapat med Tradingview

IG Client Sentiment Report

De IG Client Sentiment Report visar 36,78% av handlarna är nettolånga med förhållandet mellan handlare korta och långa till 1,72 till 1. Antalet handlare nettolånga är 4,98% lägre än igår och 3,46% högre från förra veckan, medan antalet handlare netto- short är 2,48% högre än igår och 8,81% lägre än förra veckan.

Vi ser vanligtvis en motsatt syn på folkmassans känsla, och det faktum att handlare är nettokort antyder att EUR / USD-priserna kan fortsätta att stiga.

Positionering är mer nettokort än igår men mindre nettokort från förra veckan. Kombinationen av aktuellt sentiment och de senaste förändringarna ger oss ytterligare en blandad EUR / USD-handelsförskjutning.

Prognos för euro: EUR / USD Siktar högre på att lindra begränsningar av Covid-19

– Skriven av Daniel Moss, analytiker för DailyFX

Följ mig på Twitter @DanielGMoss

Source link