EUR / USD, EUR / JPY kan glida framåt för sentimentutskrift


Euro, EUR / USD, EUR / JPY, Lättnadsbegränsningar, konsumenternas förtroende – samtal:

  • Aktiemarknaderna vann mark under APAC-handeln då FOMC behöll sin dovish hållning.
  • Euron kan glida lägre mot den japanska yenen och den amerikanska dollarn på kort sikt efter att ha sprängt högre de senaste dagarna.

Sammanfattning i Asien och Stillahavsområdet

Aktiemarknaderna fick mark under handeln i Asien och Stillahavsområdet, på grund av FOMC som behöll sin doviska penningpolitiska hållning och utsikterna till ytterligare finanspolitiska stimulanser. Australiens ASX 200 (+ 0,26%), Japans Nikkei 225 (+ 0,21%), Hongkongs Hang Seng-index (+ 0,63%) och Kinas CSI 300 (+ 0,58%) pressade alla högre.

På valutamarknaderna överträffade det brittiska pundet sina större motsvarigheter, medan den fristående associerade amerikanska dollarn och den japanska yenen gled lägre. Guldpriserna hölls relativt stabila medan silver hoppade 0,75% trots avkastningen på amerikanska 10-åriga statsobligationer som steg 2 punkter. Framåt ser USA: s BNP-siffror för första kvartalet den ekonomiska dosen tillsammans med germanska inflationstal för april.

DailyFX ekonomisk kalender

Konsumenternas förtroende, ekonomiska sentimentdata i fokus

Som förväntat banade lindringen av restriktionerna i flera europeiska nationer vägen för euron att vinna mark mot sina tillhörande motsvarigheter på kort sikt. Italien rullade tillbaka trottoarkanter tidigare i veckan, medan Grekland förväntar sig att följa i början av nästa månad.

Tyskland överväger också att införa privilegier för vaccinerade individer, medan Frankrike planerar att upphäva sitt förbud mot inrikesresor den 3 maj. Denna lovande utveckling, tillsammans med ECB som håller sin penningpolitik stabil för tillfället, visar en ganska hausse bakgrund för euron ett huvud.

Det finns emellertid möjligheten att mycket av detta har prissatts fullt ut på marknaden, och därför kan en överväldigande publicering av data antända en viss kortsiktig svaghet.

Med detta i åtanke kan kommande konsumentförtroende och ekonomiska sentimentdata visa sig vara anmärkningsvärda, med en meningsfull undersökning som möjligen ledde marknadsaktörerna att diskontera euron mot den japanska yenen och US-dollarn.

EUR / USD dagligt diagram – Shooting Star Candle kan antända återföring

Prognos för euro: EUR / USD, EUR / JPY kan glida framåt för sentimentutskrift

Diagram utarbetat av Daniel Moss, skapat med Tradingview

Ur ett tekniskt perspektiv verkar utsikterna för EUR / USD-räntor relativt blandade, eftersom priset kämpar för att tränga igenom områdesmotståndet vid 1.2170 – 1.2190.

Den för tidiga bildandet av ett Shooting Star-ljus kan inspirera säljare på kort sikt och generera en återgång till nyckelstöd vid 1.2080, med en paus nedan förmodligen att få uppföljning och föra 1.2000-handtaget i korshåren.

Men om 1.2100 håller fast, är en utmaning från februarihöjd (1.2243) knappast utesluten.

Prognos i euro: EUR / USD, EUR / JPY kan glida framåt sentimentutskrift

De IG Client Sentiment Report visar 32,76% av handlarna är nettolånga med förhållandet mellan handlare korta och långa till 2,05 till 1. Antalet handlare nettolånga är 16,69% ​​lägre än i går och 16,14% lägre än förra veckan, medan antalet handlare netto- short är 3,82% lägre än igår och 7,98% högre från förra veckan.

Vi ser vanligtvis en motsatt syn på folkmassans känsla, och det faktum att handlare är nettokort antyder att EUR / USD-priserna kan fortsätta att stiga.

Handlarna är ytterligare nettokorta än igår och förra veckan, och kombinationen av nuvarande känslor och senaste förändringar ger oss en starkare EUR / USD-hausseartad motsatt handelsförskjutning.

EUR / JPY dagligt diagram – 61,8% Fibonacci-motstånd i fokus

Prognos för euro: EUR / USD, EUR / JPY kan glida framåt för sentimentutskrift

Diagram utarbetat av Daniel Moss, skapat med Tradingview

EUR / JPY-räntorna kan vända lägre de närmaste dagarna, eftersom ett Shooting Star-ljus bildas vid 61,8% Fibonacci (131,74).

Bearish RSI-avvikelse indikerar att stigningen till nya årliga toppar kan ta slut ånga, vilket gör att växelkursen är sårbar för en tillbakadragning på kort sikt.

Att inte få ett fast fotfäste över psykologiskt motstånd klockan 132.00 på daglig basis kan uppmuntra blivande säljare och generera en nackdel för tillbaka till tidigare motståndsvänt stöd vid högsta mars (130,67).

Omvänt signalerar clearing 132.00 övertygande förmodligen återupptagandet av den primära uptrenden och ger April 2018-höjden (133.49) i spel.

Prognos i euro: EUR / USD, EUR / JPY kan glida framåt sentimentutskrift

IG Client Sentiment Report visar 34,11% av handlarna är nettolånga med förhållandet mellan handlare korta och långa till 1,93 till 1. Antalet handlare nettolånga är 3,31% högre än igår och 1,19% lägre jämfört med förra veckan, medan antalet handlare netto- short är 7,57% högre än igår och 34,54% högre från förra veckan.

Vi ser vanligtvis en motsatt syn på publikens känslor, och det faktum att handlare är netto-korta antyder att EUR / JPY-priser kan fortsätta att stiga.

Handlarna är ytterligare nettokorta än igår och förra veckan, och kombinationen av nuvarande sentiment och de senaste förändringarna ger oss en starkare EUR / JPY-hausseartad motsatt bias.

– Skriven av Daniel Moss, analytiker för DailyFX

Följ mig på Twitter @DanielGMoss

Source link