EUR / USD-breakout kan vara nära förestående med ECB: s policyuppdatering

[ad_1]

EURO, EUR / USD, EUROPEISKA CENTRALBANKEN (ECB), LAGARDE – TALPUNKTER:

  • Euro kanske samlas ihop för en breakout på viktiga ECB-policyuppdateringar
  • Toppfrågan är om Largarde & företaget är “tillräckligt dovish”
  • Tips om EUR / USD-diagrampositionering kan sänka trycket

Euron har gått på tomgång även när de flesta av dess stora motsvarigheter såg våldsamma prisrörelser mot US-dollarn. Faktum är att även den schweiziska francen – som tenderar att spåra nära med den gemensamma valutans drag mot Greenback – har varit tre gånger mer volatil denna vecka.

Detta speglar förmodligen handlarnas ovilja att göra ett eller annat sätt före dagens penningpolitiska tillkännagivande från ECB. Centralbanken kommer att börja avslöja hur den omfattande politiska granskning som den just avslutat kommer att återspeglas i sin nuvarande ställning.

Det verkar vara givet att det underliggande budskapet kommer att vara avgörande. ECB har redan höjt sitt inflationsmål till 2 procent efter att ha siktat strax under den nivån och lovat att vara “kraftfull eller ihållande” för att nå det.

Centralbankspresident Christine Lagarde fläktade spekulationens lågor och sa att “intressanta variationer och förändringar” kan förväntas. Hon berättade för Bloomberg i en intervju att “med tanke på den uthållighet som vi behöver visa för att uppfylla vårt åtagande, kommer säkerhetsstyrning säkert att ses över.”

VAD KOMMER ECB FAKTISKT?

Ett antal förändringsvägar presenterar sig. ECB kan meddela att den kommer att tolerera en inflationstigning som förväntas sätta pristillväxten norr om målet under en tid. Det kan också förbinda sig att inte höja räntorna åtminstone fram till 2023, vilket sprider marknadens satsning på en liten höjning det året.

Ödet för Asset Purchase Program (APP) – ECB: s långvariga version av QE – och det kompletterande Pandemic Emergency Purchase Program (PEPP) ligger också på bordet. Officiella ändringar beror i september, men deras riktning kan förhandsgranskas den här gången.

En väg framåt kan vara att förbinda sig att spendera hela PEPP – som centralbanken har undanröjt från tidigare – och göra det permanent genom att rulla den inneboende tillfälliga ansträngningen in i APP. Storleken på inköp i det senare schemat kan då ökas.

Nyckelfrågan till hands är huruvida vad som helst ECB kommer att välja vid detta möte kommer att vara “tillräckligt dovish” i förhållande till marknadens förväntningar. Att större lättnader är på väg är verkligen inte förvånande. För att cementera trovärdigheten för sin nya regim måste Lagarde och företaget ta med fyrverkerierna.

EUR / USD TEKNISK ANALYS – KOMMER EBBING BEARISH DRIVE FÖREVÄNDNING?

Utseendet på positiv RSI-avvikelse och en fallande kile-diagramformation antyder att nedåtgående momentum avtar, vilket kan sätta scenen för EUR / USD att återhämta sig. Detta kan dock ännu inte visa sig vara en avmattning i nedåtgående tryck i förhållande till Junys explosiva försäljning.

Till att börja med kräver det sannolikt en daglig stängning ovanför Wedge-toppen. Därifrån möter priserna ett tätt block av mot-mot-rygg-motstånd som går upp till 1,20-siffran. Att etablera sig ett fotfäste ovanför är troligen en förutsättning för hausseartad uppföljning.

Alternativt exponerar ett tryck genom mindre sväng-lågt stöd vid 1.1772 1.17-handtaget. Att säkra ett brott under denna barriär – igen, på slutbasis – kommer sannolikt att sätta priserna på väg att utmana det centrala golvet i området 1.1603-30.

Euro vs US Dollar - EUR / USD - EURUSD prisdiagram

EUR / USD dagligt diagram skapat medTradingView

FX TRADING RESOURCES

Har just börjat? Se vår nybörjarhandbok för valutahandlare

Vad är din handelspersonlighet? Ta vår frågesport att få reda på

Gå med i ett gratis webinar och få dina handelsfrågor besvarade

— Skriven av Ilya Spivak, huvudstrateg, APAC på DailyFX.com

För att kontakta Ilya, använd kommentarsektionen nedan eller @IlyaSpivak på Twitter[ad_2]

Source link