eToro övervakar situationen med ryska aktier suspenderade på LSE


Onlinemäklaren eToro har lämnat en uppdatering angående statusen för ryska aktier.

Enligt en kommande rysk lag kan ryska värdepapper (utgivna under program för depåbevis – “DR”) avstängda på LSE annulleras och ersättas med andra aktier (“Ersatta värdepapper”), som sedan skulle handlas på ryska marknader. Detta innebär att de ryska aktier som för närvarande är suspenderade på Londonbörsen kan “flyttas över” till en annan börs eller marknad.

Mäklaren säger att det inte är klart om den och/eller relaterade förvaringsinstitut kommer att kunna acceptera de ersatta värdepapperen eller om eventuella befintliga kundinnehav i DR kommer att bytas ut mot de ersatta värdepapperen. eToro kommer dock att fortsätta att övervaka situationen.

Du kan se hela uttalandet av eToro nedan:

Viktig uppdatering om ryska aktier

Som svar på de många kommentarerna om detta ämne på senare tid vill vi ge en uppdatering om statusen för de ryska aktier som för närvarande är avstängda på Londonbörsen (LSE).

Enligt kommande rysk lag kan sådana ryska värdepapper (utgivna under program för depåbevis – “DR”) annulleras och ersättas med andra aktier (“Ersatta värdepapper”), som sedan skulle handlas på ryska marknader. Detta innebär att de ryska aktier som för närvarande är suspenderade på Londonbörsen kan “flyttas över” till en annan börs eller marknad.

För närvarande är det *inte* känt om eToro och/eller relaterade förvaringsinstitut kommer att kunna acceptera de Ersatta Värdepapperen eller om några befintliga kundinnehav i DR kommer att bytas ut mot de Ersatta Värdepapperen.

VIKTIGT: Stycket ovan bestäms INTE av eToro. eToro övervakar situationen med avseende på dessa ryska aktier (värdepapper) och vi kommer att ge fler uppdateringar så snart det finns någon ytterligare utveckling. Som det ser ut för närvarande kommer det inte att ske några ändringar av befintliga manuella eller kopierade positioner.

Tack,

– eToroTeam
Source link