eToro investerar i Seedrs omgång av finansiellt innehållsstartup CityFALCON

[ad_1]

London- och Maltabaserade fintech CityFALCON har meddelat att de har stängt en aktieinsamlingskampanj på Seedrs på 1,65 miljoner pund (2 miljoner USD), för att skala upp verksamheten och få ut mer insiktsfulla produkter på marknaden snabbare.

På Seedrs, en ledande plattform för privata investeringar, har CityFALCON utnyttjat individuella investerare från deras växande fanbas och integrerade institutionella investerare. Företaget sa att ett antal serieentreprenörer deltog i rundan, inklusive en som sålde sitt sista företag för 500 miljoner pund.

CityFALCON tillade att onlinemäklaren eToro med fokus på social handel tog en liten position i företaget. eToro är en kund och driver sin Nyheter-flik med CityFALCON-innehåll, vilket ger användarna ett kontextuellt nyhetsflöde av hög kvalitet för att informera investeringsbeslut och öka engagemanget.

Andra investerare i omgången var The Holt Xchange, ett globalt VC-företag och plattform i ett tidigt skede i Kanada, och Terance Butler Holdings (TBH), ett fastighetsinvesteringsbolag i Storbritannien. Enligt Seedrs gjordes omgången till en värdering före pengar på 10,4 miljoner pund för CityFALCON.

Stephen Walker, investeringsdirektör på TBH, sa:

“Vi är glada över att investera i CityFALCON vid vad vi tror är en avgörande tidpunkt för företaget. Efter att ha fått draghjälp tror vi att det nu är rätt tillfälle för företaget att skala upp sin försäljnings- och marknadsföringsinsats samtidigt som vi fortsätter att utveckla produkten”.

Managing Partner på Holt Xchange, Elisabeth Laett, sa:

“Demokratiseringen av finansiell information är resultatet av ett globalt krav på att få tillgång till bättre utbildning och djupare finansiella insikter för en bredare publik. Vi har varit imponerade av teamets uppdrag på CityFALCON och är glada över att kunna stödja dem ytterligare i den här seedrundan”.

Totalt sett har CityFALCON 2 300 befintliga investerare, med 1 200 som kommer in i denna omgång, inklusive nya och återkommande investerare.

Ruzbeh Bacha, VD på CityFALCON, kommenterade:

“Vi är tacksamma och väldigt exalterade över den här omgången, speciellt under dessa flyktiga och osäkra tider. Våra användare, kunder och investerare på Seedrs har varit otroligt stödjande”.

Seedrs’ Kirsty Grant, investeringschef, tillade:

“CityFALCONs höjning överträffade vida deras ursprungliga förväntningar och visar investerarnas efterfrågan på möjligheter även i det nuvarande ekonomiska klimatet. Vi är glada över att ha kunnat stötta dem på deras resa.”

Med hjälp av AI och Big Data anpassar CityFALCON innehållsflöden från tusentals finansiella källor med en betalprenumeration som Spotify gör för musik. Kunder får kurerat innehåll, analyser och insikter via webben, mobilen och API.


[ad_2]

Source link