eToro (Europe) Limited registrerar sig hos OAM i Italien

[ad_1]

Det sociala investeringsnätverket eToro har meddelat att det har registrerat sig hos den italienska regulatorn Organismo Agenti e Mediatori (OAM), och blir den senaste investeringsplattformen att gå med i registret över leverantörer av kryptotillgångar i Italien.

Emanuela Manor, eToros regionchef för Italien, sa:

“Vi är mycket stolta över att ha fått denna registrering från Organismo Agenti e Mediatori (OAM) som kommer att erbjuda våra italienska användare ett extra lager av sinnesro när de investerar med eToro. Vårt mål är att få fler att investera och vi stödjer fullt ut alla reglerande åtgärder som skyddar privata investerare utan att utesluta de som skulle kunna gynnas mest, eller att kväva innovation”.

Med denna registrering stärker eToro sin närvaro i “Bel Paese” vid en tidpunkt då forskning visar att över en tredjedel (38%) av italienarna har utnyttjat den nuvarande kryptovintern för att öka sin allokering till kryptotillgångar, och 44% har fortsatt att hålla sina kryptoinvesteringar.

“eToro har sett ett större deltagande av italienska användare på kryptomarknader under de senaste tre åren. Från och med andra kvartalet 2022 har många italienare en diversifierad portfölj som allokerar i genomsnitt 23 % till kryptotillgångar. Som ett resultat av ett större detaljhandelsdeltagande kommer vi att fortsätta att utöka våra utbildningsresurser för att stödja vår investerargemenskap, och uppmana våra användare att tänka långsiktigt, diversifiera och vara försiktiga när det gäller att bygga sina portföljer”, tillade Emanuela Manor.

eToros mål, som grundades 2007, är att öppna upp globala marknader så att alla kan handla och investera på ett enkelt och transparent sätt. Den har skapat en investeringsplattform som är uppbyggd kring socialt samarbete och investerarutbildning och skapat en gemenskap med över 28 miljoner registrerade användare som kan ansluta, dela och lära sig.


[ad_2]

Source link