eToro ändrar prismodell för kryptohandel


Onlinemäklaren eToro ändrar prismodellen för kryptohandel.

Företaget förklarar att dess kunder meddelade det att de var missnöjda med dess kryptopriser. Som ett resultat av detta beslutade eToro att vidta åtgärder för att göra kostnaderna för handel med kryptotillgångar på eToro mer transparenta.

Genom att ändra prismodellen för handel med kryptotillgångar kan eToro göra den mer konkurrenskraftig, vilket minskar kostnaden för användare för 49 av de 55 kryptotillgångar som eToro för närvarande erbjuder.

Tidigare debiterade eToro olika spridningsbelopp för varje kryptotillgång, närhelst användare öppnade, och stängde kryptotillgångspositioner. Nu finns det en enhetlig fast avgift på 1% när du öppnar och stänger valfri kryptotillgångsposition, ovanpå den råa marknadsspreaden (AKA Bid-Ask spread) – detta är skillnaden mellan KÖP- och SÄLJ-priserna.

eToro har också skapat en tabell som nu indikerar förändringen för varje kryptotillgång som för närvarande är tillgänglig på eToro. Tabellen innehåller:

  • Namnet på kryptotillgången

  • Det tidigare uppslaget

  • Den nya marknadsspreaden (från och med den 10 mars mellan 09:00-12:00 GMT. Spreadar kommer att variera beroende på marknadsförhållanden)

  • Den nya totala kostnaden för öppning och stängning baserat på marknadsspreadar från och med den 10 mars mellan 09:00-12:00 GMT

  • Procentuell förändring

Så snart du öppnar en ny position kommer du att se en omedelbar “förlust” som återspeglar denna avgift: kostnaden på 1 % för att öppna en kryptoposition och den förväntade kostnaden på 1 % för att stänga positionen. När du stänger positionen justeras stängningsavgiften för att återspegla marknadspriset för kryptotillgången vid stängningstillfället.

Mäklaren har regelbundet utökat sitt utbud av kryptotillgångar. I februari lade till exempel eToro till flera nya tokens, inklusive Avalanche och Hedera Hashgraph.Source link