ESMA godkänner registreringar av två värdepapperiseringsförvar under SECR

[ad_1]

Europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten (ESMA) har godkänt registreringen av de två första värdepapperiseringsförvaren (SR) enligt Securitization Regulation (SECR). Registreringsbesluten träder i kraft den 30 juni 2021.

De två första enheterna som är registrerade som SR för Europeiska unionen (EU) är:

  • European DataWarehouse GmbH baserat i Tyskland; och
  • SecRep BV baserad i Nederländerna.

Anneli Tuominen, tillfällig ordförande, sa:

”Registreringen av de första värdepapperiseringsförvaren markerar det sista steget i genomförandet av transparensen för värdepapperisering. Värdepapperiseringsförvaren börjar nu ta emot, verifiera och distribuera standardiserad data och information till investerare såväl som till EU och nationella myndigheter.

“Dessa uppgifter kommer att förbättra investerarnas förmåga att bedöma och jämföra kreditkvaliteten för värdepapperiseringar och bidra till att göra värdepapperisering säkrare och mer attraktiv för investerare.”

De registrerade SR: erna kan användas av rapporterande enheter för att uppfylla sina skyldigheter enligt SECR. SR: erna är skyldiga att tillhandahålla direkt och omedelbar tillgång gratis till investerare och potentiella investerare samt till alla enheter som anges i artikel 17.1 i SECR för att göra det möjligt för dem att uppfylla sina respektive skyldigheter.

Från och med den 30 juni måste rapporterande enheter göra sina rapporter tillgängliga via en av de registrerade SR: erna och uppmanas att omedelbart kontakta en av de registrerade SR. ESMA uppmuntrar alla dataanvändare att rapportera alla datakvalitetsproblem som de kan identifiera till ESMA.

[ad_2]

Source link