Equinix slutför förvärvet av fyra datacenter i Chile


Det digitala infrastrukturföretaget Equinix, Inc. (NASDAQ:EQIX) meddelade idag att det har utökat Platform Equinix djupare in i Latinamerika efter slutförandet av förvärvet av fyra datacenter i Chile från Empresa Nacional De Telecomunicaciones SA (Entel). Equinix meddelade också att de har undertecknat ett avtal om att förvärva ytterligare ett datacenter i Peru, också från Entel, under förutsättning att stängningsvillkoren uppfylls.

Företagsvärdet för de fem datacentren är cirka 735 miljoner USD med aktuella växelkurser som gäller vid undertecknandet.

Equinix har en decennium lång historia i Latinamerika och driver för närvarande 11 International Business Exchange™ (IBX) datacenter i Brasilien, Colombia och Mexiko. Tillägget av fyra nya datacenter i den strategiska tunnelbanan Santiago, Chile – ett växande datacenter och teknologinav – ger lokala företag och multinationella företag en möjlighet att påskynda sin digitala transformation samtidigt som Equinix stärker sin position som den största leverantören av digitala infrastrukturtjänster i regionen.

De nya datacentren erbjuder betydande expansionskapacitet för framtida tillväxt i Santiago, vilket gör att Equinix kan stödja både omedelbara och framtida kundbehov.

Enligt villkoren i avtalet har Equinix och Entel kommit överens om att bilda ett strategiskt partnerskap för att göra det möjligt för företag att utnyttja hybrid multimolnlösningar för att påskynda sin digitala transformation.

Tillägget av de fem datacentren förväntas ge omedelbart tillskott till Equinix justerade kapital från verksamheten (AFFO) per aktie vid stängning, exklusive integrationskostnader. Förvärvet av datacentret i Peru förväntas avslutas under de kommande kvartalen, under förutsättning att stängningsvillkoren är uppfyllda.

De fem anläggningarna genererar cirka 55 miljoner USD i årliga intäkter med aktuella växelkurser som gäller på datumen för undertecknandet och representerar en köpmultipel på cirka 23x EV / 2021 justerad EBITDA inklusive Equinix SG&A-kostnader.

Cirka 100 Entel-anställda och entreprenörer förväntas bli Equinix-anställda eller entreprenörer enligt villkoren i avtalet.

Genom att utöka sin plattform till Southern Cone kommer Equinix att utöka sin närvaro till fem länder i Latinamerika, inklusive Brasilien, Chile, Colombia, Mexiko och Peru, och driva 16 IBX-datacenter i sju tunnelbanor.

Equinix planerar att introducera ett komplett utbud av sammankopplingar och digitala tjänster till de fyra datacentren i Chile, inklusive Equinix Fabric™, Network Edge, Equinix Internet Exchange®, Equinix Internet Access och Metro Connect®, när affärsintegrationen är klar. Detta kommer att göra det möjligt för kunder i Chile att ansluta i realtid, direkt och privat, till mer än 10 000 företag, inklusive mer än 2 000 nätverk och ~3 000 moln- och IT-tjänsteleverantörer, genom Platform Equinix för ökad prestanda, säkerhet och skala.
Source link